Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bývalý hejtman Michal Hašek byl zvolen volebním manažerem ČSSD

Michal Hašek, jedna z nejvýraznějších osobností sociálních demokratů, bývalý hejtman Jihomoravského kraje a jeden z hlavních protagonistů lánského puče byl zvolen do funkce volebního manažera ČSSD. O zvolení informoval na svém facebookovém profilu předseda strany Jan Hamáček, který Haška do funkce navrhl. Volby do třetiny senátu proběhnou v říjnu.

Bývalý hejtman Jihomoravského kraje a jedna z nejvýraznějších osobností sociální demokracie Michal Hašek byl předsedou ČSSD Janem Hamáčkem navržen do funkce volebního manažera. Vedení ČSSD pak tento návrh schválilo a Haška zvolilo do funkce. 

V současné době bývalý hejtman Hašek působí jako advokátní koncipient, pracuje také jako poradce ministra vnitra a předsedy ČSSD Hamáčka a ministra zemědělství Miroslava Tomana. 

Lánský puč už ČSSD nevadí

Michal Hašek je krom působení ve funkci jihomoravského hejtmana známý především díky lánskému puči, ke kterému došlo po volbách do Sněmovny v říjnu 2013. S prezidentem Milošem Zemanem se tehdy sešla část vedení ČSSD, kde se domlouvali na odstavení tehdejšího předsedy Bohuslava Sobotky od vyednávání o vládě. 

Hašek byl ze lhaní usvědčen v přímém přenosu

Hašek tehdy v rozhovoru s Danielou Drtinovou několikrát popřel, že by se schůzka konala, čímž si proti sobě poštval velkou část veřejnosti. Ve stejné době totiž lánský puč přiznal jeho kolega Milan Chovanec. Bývalý hejtman tak byl usvědčen ze lhaní v přímém přenosu.

Nový volební manažer ČSSD měl v minulém roce problém i s nabytým titulem doktora práv. Podle oslovených expertů z právnické akademické obce měla mít rigorózní práce, díky které Hašek obhájil titul JUDr., úroveň seminární práce z gymnázia.

Volby se budou konat v říjnu

Volby do třetiny Senátu, ke kterým by měl Hašek stranu dovést, se budou konat 2. a 3. října letošního roku. O zvolení Haška volebním manažerem ČSSD informoval na svém Facebooku předseda strany Jan Hamáček. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook /Jihomoravský kraj

Štítky Hašek, lánský puč, ČSSD, Hamáček, volby, Michal Hašek, Jan Hamáček, Senát Parlamentu ČR, Jihomoravský kraj, Miroslav Toman, Miloš Zeman, Poslanecká sněmovna ČR, Bohuslav Sobotka, Daniela Drtinová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý hejtman Michal Hašek byl zvolen volebním manažerem ČSSD  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.