Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Návštěvníci Flédy vyberou v soutěži kapelu, která si zahraje na hudebním festivalu Sziget

Ve středu 6. května proběhne na Flédě finálové kolo soutěže Jednou trefou na Sziget. Během jednoho večera se tu o přízeň návštěvníků a možnost zahrát si na festivalu Sziget utkají tři české a slovenské kapely. O tom, zda na jednom z nejzajímavějších evropských festivalů vystoupí post-indie trio Fresh out of the bus, psychedeličtí indie popaři Ghost of you či indie-rock'n'rolloví Vees, rozhodnou přímo návštěvníci akce. Ti pošlou tu nejlepší kapelu na Sziget prostřednictvím celoklubového hlasování.

Finálové večery postupně proběhnou v Bratislavě v KC Dunaj, v pražském klubu Roxy a v brněnské Flédě. Právě v Brně sečte porota hlasy ze všech soutěžních koncertů a vyhlásí celkového vítěze. Vítězná kapela se pak zařadí do festivalového programu, v němž figurují hvězdy jako je Robbie Williams, Florence and the Machine, Alt-J, Marina and the Diamonds, Gogol Bordello, Martin Garrix, Avicii, Alesso, Ellie Goulding, Kasabian či Interpol.

Kromě koncertů se správnou rivalskou atmosféru se návštěvníci mohou těšit i na soutěž o dvě jednodenní vstupenky na festival Sziget. Výhercem se může stát každý, kdo přijde 6. května na Flédu a bude hlasovat pro svého favorita.

Jednou trefou na Sziget, 6. května 2015, 20:00, Fléda, Brno
Cena vstupenek: 50 Kč (prodej pouze na místě)

Vystupující kapely

VEES
Mladá indie-rock'n'rollová kapela z Českých Budějovic. Kapela má složení kytara, basa, bicí a funguje od roku 2006. Jejich naprosté zapálení a skromný přístup ve spojení s velmi dobrým ovládnutím nástrojů, které není dnes zdaleka pravidlem, nese velké ovoce a tato kapela roste každým dnem. Hlavně se ale musí zažít přímo naživo. Live shows jsou velice energické a bubeník v této kapele není jen ten "pomocník vzadu". Není to žádná kopírka, ani revival, je to tou současná autentická divoká kytarovka, která v ČR nemá obdobu ani konkurenci. Naprosto nevykalkulovaná retro kapela.

GHOST OF YOU
Mladá brněnská hudební formace pohybující se na pomezí psychedelie a indie popu, elegantně spojuje rozdílné přístupy jednotlivých členů. Ti vzkazují: "Nešlo už dál čekat. Nahráváme desku! Máme hotový singl a 6. května ho na brněnské Flédě představíme i s klipem. Album vzniká pod producentským dohledem Ondřeje Ježka ze studia Jámor."

FRESH OUT OF THE BUS
Post-indie trio z Nitry, které si už po necelých dvouch letech fungování našlo stabilní místo na slovenské alternativní scéně. V únoru 2015 vydali svoji stejnojmennou debutovou desku, jejíž první singl "Philistines, Sheep and Squires" se dokonce dostal do éteru britského BBC Lancashire. Kapela je momentálně na koncertní šňůře, kde debut promuje a po nocích chystá nový materiál, který plánuje vydat co nejdříve.

Tisková zpráva

Štítky hudební skupina, Sziget Festival, Fléda, soutěž, hudební festival, Brno, festival, Robbie Williams, Roxy, Martin Garrix, Ellie Gouldingová, Florence and the Machine

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci Flédy vyberou v soutěži kapelu, která si zahraje na hudebním festivalu Sziget  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.