Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Natáčení Kanclu? Komplikuje ho Koptův oteklý kotník

První natáčecí den komediálního seriálu Kancl zkomplikoval ve čtvrtek v brněnském Spielberk Office Centru bolavý a oteklý kotník Václava Kopty, který ztvárnil hlavního hrdinu. V pátek ho však lékaři ošetřili tak, že mohl bez problémů natáčet sekvence do prvního dílu šestidílné série.

Tvůrci vycházeli při natáčení z původního britského scénáře. Nechtěli jsme jeho genialitu narušit. Nicméně jsme se snažili prostředí maximálně přizpůsobit tomu, jaké zná český člověk z práce, řekl kreativní producent David Ziegelbauer. Děj se odehrává v brněnské pobočce fiktivního velkoobchodu s papírem Papír a Print.

Zcela jiná je však proti originálu hlavní postava, která se v seriálu jmenuje Marek Chvála. Je to český sebestředný manažer, šplhoun, který se neštítí ničeho. Jde přes mrtvoly, aby ve firmě přežil, a při každé příležitosti se bojí o svůj flek, popsal Ziegelbauer.

Upozornil na to, že nejde o klasický sitcom, nýbrž o kombinaci situační komedie, která má však budit zdání falešného dokumentu. Je to žánr, který jsem ještě nikdy nedělal. Způsob práce a natáčení je úplně odlišný od všeho ostatního, nic se neprožívá. Musíme se oprostit od divadelních návyků, uvedl Kopta. Roli Chvály přijal s nadšením. Znám britský originál, který se mi líbí, a nikdy by mě nenapadlo, že se taková role ke mně dokutálí. Komediální žánr mě baví a nešlo odmítnout roli
egocentrického trapného kreténa,
dodal Kopta.

Do půlky března vznikne pod vedením režiséra Milana Šteindlera šest dílů, které by diváci měli vidět ještě letos. „Všem bych nám přál, abychom mohli točit i další díly,“ poznamenal Kopta.

V Británii se seriál vysílal poprvé v roce 2001. Stal se národním a poté i světovým hitem a licenci později koupily televize v několika zemích. Nejúspěšnější je americká adaptace. Stanice NBC už natočila přes dvě stě epizod.

Zdroj ČTK

Štítky kancl, office, česká, televize, kopta, václav, milan, šteindler, Václav Kopta, Milan Šteindler, NBC, Velká Británie, protagonista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Natáčení Kanclu? Komplikuje ho Koptův oteklý kotník  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.