Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jiří Korn pokřtil videoklip World Dance Family

Když se někde objeví zpěvák Jiří Korn, vždycky je to zajímavé. Naposledy jsme na něj narazili na křtu tanečního videoklipu World Dance Family, jehož se stal kmotrem a který vznikl na desátého ročníku Street Dance Kempu v Jedovnicích u Brna. Hudbu k němu vytvořili producenti Atrey Ryan a DJ Wich.

„Přijel jsem na natáčení jenom na jeden den, točilo se v noci přímo v kempu, kde se s námi ve scéně objevují celkem tři taneční skupiny. A i když už se točilo několik hodin, bylo hodně pozdě a tanečníci z Německa, Norska nebo Ameriky zase ráno vstávali na workshopy, měli všichni obrovské množství energie a předváděli neskutečné věci,“ popsal vznik klipu Wich.

Jiří Korn byl jedním z průkopníků moderního tancování u nás, jako vůbec první předváděl v televizi breakdance či electricboogie v pořadu Možná přijde i kouzelník. „V osmdesátých letech jsme se snažili naučit to, co jsme viděli v zahraničních klipech, chtěli jsme přijít s něčím zajímavým, co by lidi bavilo,“ svěřil se zpěvák, tanečník a především originální muž. Pro Korna nebyly zpočátku složité taneční kreace nic snadného. „Než jsem se začal učit breakdance, uměl jsem maximálně kotoul. A ještě špatně. Půl roku jsme chodili každé ráno do tělocvičny, než jsme se vůbec mohli ukázat na pódiu,“ zavzpomínal na dobu, kdy vystupoval s tanečně-akrobatickou skupinou Hop Trop.

„Když jsem je viděl poprvé, cítil jsem, jak všichni táhnou za jeden provaz, že skutečně tvoří světovou taneční rodinu,“ popsal Korn klip, ve kterém se objevují tanečníci z celého světa reprezentující nejrůznější styly. Na Street Dance Kemp totiž přijíždějí jako lektoři ty největší světové hvězdy, dokonce i choreografové Justina Timberlaka, Jennifer Lopez či Michaela Jacksona. „Na natáčení jsme měli jenom tři dny, a kdyby třeba jen jednu z těch nocí pršelo, museli bychom některé scény úplně vyřadit. Uvědomovali jsme si ale, že se snažíme vytvořit něco výjimečného a chtěli jsme tu atmosféru dostat i do videa. Snad se nám to povedlo,“ řekl hlavní organizátor Street Dance Kempu Martin „Fidli“ Fiedler.

Podívejte se na videoklip World Dance Family:

Napsala Dita Brančíková

Štítky Jiří Korn, videoklip, DJ Wich, tanečník, Brno, Jedovnice, Michael Jackson, Německo, Norsko, Jennifer Lopez, Amerika, Justin Timberlake

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Korn pokřtil videoklip World Dance Family  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.