Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Filharmonie Brno má novou ředitelku

Po dvou kolech výběrového řízení se jí stala dlouholetá dramaturgyně České televize Marie Kučerová. Komise ji vybrala z celkem šesti uchazečů, do druhého kola konkurzu se dostali tři. Kučerová má vystudovanou muzikologii a hudbě se věnuje i profesně.

Bývalý ředitel Filharmonie Brno Zbyněk Matějů rezignoval na funkci z rodinných důvodů a skončil ke konci listopadu. Od té doby instituci dočasně vede provozně-ekonomický náměstek Roman Fürle. „Nová ředitelka nastoupí od 1. března,“ informoval mluvčí magistrátu Pavel Žára.
  
Filharmonie je městskou příspěvkovou organizací. Při odchodu Matějů vedení města předpokládalo, že by nový ředitel nebo ředitelka mohl nastoupit od začátku února. Nakonec dočasný ředitel povede filharmonii o měsíc déle.
   
Novou ředitelku bude mít od 1. března také Dům umění města Brna. Bývalý ředitel Rostislav Koryčánek neobhájil v pravidelném konkurzu svoje místo a novou šéfkou se stane Terezie Petišková.

Další výběrové řízení na ředitele čeká i Národní divadlo Brno, které je bez šéfa od konce září. V prvním konkurzu komise nikoho nedoporučila, nyní chtějí odborníci zpřísnit podmínky.

Zdroj: ČTK
Foto: www.filharmonie-brno.cz

Štítky Filharmonie, ředitel, Zbyněk Matějů, konec funkce, nová ředitelka, Marie Kučerová, Brno, Česká televize, Dům umění města Brna, Národní divadlo Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filharmonie Brno má novou ředitelku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.