Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cestovky lákají na first minute zájezdy

Cestovní kanceláře, které se v Brně prezentovaly na veletrhu cestovního ruchu Go, lákají turisty na začátku roku na tzv. first minute zájezdy. Oproti jiným nabídkám v katalozích jsou za nižší ceny podle toho, kdy zvolený zájezd klient zaplatí.

Slevy se pohybují od pěti až do 25 procent. To v případě, pokud zájezd zaplatí okamžitě. Slevy se potom snižují s prodlužujícím se termínem. Nejmenší slevy pak většina cestovek nabízí do konce března.

„Já jsem této možnosti využila. Dostala jsem pod stromeček jako dárek peníze, tak je teď investuji do letošní dovolené. A protože už jsem rozhodnuta, kam se v létě vydám, nebyl důvod nabízenou slevu na týdenní pobyt u moře nevyužít,“ svěřila se Karla Novosadová z Brna.

Spolumajitelka jedné z brněnských cestovních kanceláří Hana Poláková, která se specializuje na destinace v jižní Evropě, sdělila, že tradičně největší zájem je stále o pobyty v Chorvatsku, ale také v Černé Hoře a Itálii.

Ti, kteří se opakovaně navštěvovaných přímořských letovisek už nabažili, chtějí změnu a letos se podívat například do Albánie nebo Makedonie.

„Do Albánie jezdila na dovolenou začátkem šedesátých let minulého století s dědou moje babička. Líbilo se jim tam pro klid, nedotčenou přírodu a srdečnost místních lidí. Moc lidí sem tehdy nejezdilo. I proto, že cestovní ruch se začal teprve rozvíjet a služby byly na nízké úrovni. A tak se tam chceme s rodinou podívat, jak se to tam za těch padesát let, co tam byli prarodiče, změnilo,“ vypověděl plný očekávání Martin Jakoubek z Brna.

Podle dosavadních poznatků cestovních kanceláří lidé stále více dávají přednost nabídce zájezdů first minute před last minute.

„Výhodou first minute nabídky je to, že za nižší cenu si zájemce koupí zájezd se vším všudy, co katalog nabízí. U zájezdů na poslední chvíli sice také poskytujeme slevy, ale protože se jedná vlastně o doprodeje, už nikomu nemůžeme zaručit, že v hotelu bude mít z pokoje výhled na moře nebo že bude mít služby podle svých představ,“ konstatoval Libor Maršálek, zástupce jedné z dalších cestovek.

Foto: chorvatsko.ckvt.cz

Štítky cestovní kancelář, zájezdy, first minute, sleva, levné, veletrh cestovního ruchu Go, zájezd, Brno, Hana Poláková, Albánie, Evropa, Itálie, Chorvatsko, Severní Makedonie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestovky lákají na first minute zájezdy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.