Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Den Architektury v Brně nabídne bohatý program, zpřístupní i jinak nedostupné stavby

Tradičně první říjnový víkend, 1. – 2. 10., láká Den architektury na komentované prohlídky, procházky i videoprojekce. Oslava světového dne architektury nabízí mimořádnou příležitost proniknout do tajů jedinečných staveb či historie celých míst.

V Brně kroky návštěvníků povedou například do historické budovy původně soužící pro výrobu lihovin nebo do Moravské galerie, která otevře běžně nepřístupné prostory v Besedním domě a v podzemí Místodržitelského paláce. Komentovaná architektonická procházka ulicemi Černých Polí s Lucií Valdhansovou nabízí zastavení v ikonické vile Tugendhat.

Pro mnohé stále kontroverzní socialistická architektura skrývá netušené perly. Jednou z nich je i sídliště v Brně Lesné, jehož areál Obzor bude možné naposledy zažít v původní podobě.

Architekta Zuzana Morávková na své procházce ukáže pozitivní zrealizované příklady současné architektury ve městě. Architekt Martin Rajniš přiblíží svoji tvorbu na výstavě ve významné secesní vile architekta Dušana Jurkoviče. Bohatý program Dne architektury je pro návštěvníky zdarma a podrobnosti jsou k dispozici na
www.denarchitektury.cz.

Štítky architektura, Brno, Místodržitelský palác, Besední dům, Martin Rajniš, Dušan Jurkovič, vila Tugendhat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den Architektury v Brně nabídne bohatý program, zpřístupní i jinak nedostupné stavby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.