Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Publikum i letos baví Puškvorec se Šťovíčkem, přijďte si pro jejich podpis do Vaňkovky!

Galerie Vaňkovka uvítá v neděli druhou autogramiádu k Letním shakespearovským slavnostem Brno. Těšit se můžete na představitele loňské premiéry Mnoho povyku pro nic.

Přijďte v neděli 26. července do Vaňkovky a od 14 hodin si můžete odnést podpis hlavních představitelů hry Mnoho povyku pro nic: Lenky Zahradnické, která ve hře představuje Héró, Petry Horváthové coby Beatrici, Petra Čtvrtníčka a Leoše Nohy jako nezapomenutelného dua Puškvorce & Šťovíčka. Autogramiádu moderuje Michal Halačka. „Vstupenky na jednotlivá divadelní představení si můžete zakoupit na autogramiádě nebo v předprodeji,“ říká Roman Valla, ředitel spolupořádající agentury Ogilvy & Mather Morava.

Mnoho povyku pro nic
Shakespearova sváteční komedie Mnoho povyku pro nic o lásce, intrikách a lžích se odehrává v 16. století v sicilské Messině. Střízlivě drsný příběh je plný překvapení, milostných zvratů, důvtipných pletich i zákeřných pomluv. Získá Claudio lásku Héró? Odhalí pošetilí strážníci Puškvorec se Štovíčkem intriky Dona Johna? Jak dopadnou šarvátky Benedicka a Beatrice? Zvítězí láska? Nebo?

Režisér Jiří Menzel o hře říká: „Mám pro tuhle Shakespearovu komedii – nekomedii zvláštní slabost. Je rozkošně ukecaná, a nepředstírá nijakou zvláštní filosofii, kromě té, že se nic nemá brát vážně. A taky nás poučuje, že na této planetě je ze všech božích tvorů člověk tvorem nejlegračnějším.

Hlavním partnerem festivalu je již tradičně tuzemská společnost stojící na špičce českého finančního trhu - skupina PPF. Letní shakespearovské slavnosti v Brně pořádá AGENTURA SCHOK, ke spolupořadatelům patří Ogilvy&Mather Morava, Turistické informační centrum města Brna, příspěvková organizace a Muzeum města Brna, příspěvková organizace.

Tisková zpráva

Štítky Vaňkovka, Brno, William Shakespeare, láska, slavnost, Ogilvy, puškvorec, Petr Čtvrtníček, Lenka Zahradnická, Leoš Noha, Petra Horváthová, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Publikum i letos baví Puškvorec se Šťovíčkem, přijďte si pro jejich podpis do Vaňkovky!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.