Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Město Vyškov otevře místní pivovar veřejnosti. Nabídne muziku i prohlídky s průvodcem

Město Vyškov se nedávno stalo vlastníkem celého areálu pivovaru, o který mělo zájem mnoho let. Na sobotu 19. října město připravilo akci s názvem A pivovar je náš. Vyškov chce touto cestou navázat na kulturní akce, které se v pivovaru dřív konaly. Na akci vystoupí kapela Visací zámek a veřejnost bude mít možnost nahlédnout do prostor pivovaru v rámci prohlídek s průvodcem.

Areál pivovaru se nedávno stal majetkem města Vyškova. „Prostory byly po dlouhá léta častým centrem společenského života našeho města, ať už šlo o koncerty, promítání letního kina či exkurze, na tradici tak hodláme navázat. Půjde o den plný rozmanitých druhů piva, hudby a jídla,“ uvedl místostarosta Vyškova Karel Goldemund.

Den otevřených dveří Pivovaru Vyškov s podtitulem A pivovar je náš má navázat na někdejší dny otevřených vrat v rámci vyškovských poutí či na rockové koncerty, které se v areálu konaly.

Podle vedení města nějakou dobu potrvá, než se podaří areál pivovaru, zámku i zámecké zahrady propojit ve smysluplný celek. „Nechceme nicméně, aby bylo území do té doby vnímané jen jako chátrající a prázdný prostor za železnými vraty. Půjde tak zároveň o příležitost si vybrané části bývalého provozu prohlédnout. Zájemci si projdou autentická místa, kde se někdejší pivní značky vařily. Současně ale uvidí, že jde o typický brownfield, který má své nejlepší roky dávno za sebou,“ popsal místostarosta.

Akce, vypukne v sobotu 19. října. Prohlídky s průvodcem se budou konat v 10, 11, 12 a 13 hodin, při větším zájmu veřejnosti bude radnice řešit situaci operativně. V areálu proběhne přehlídka piv sedmi pivovarů. Chybět nebude nabídka guláše, zabijačkových pochoutek či grilovaných specialit.

Od tří hodin zahraje Lucie Tribute a v sedm večer punková kapela Visací zámek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto cs:User:Pernak, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky pivovar, kultura, veřejnost, prohlídky, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Vyškov otevře místní pivovar veřejnosti. Nabídne muziku i prohlídky s průvodcem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.