Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Mešita v brněnském Národním divadle. Na co se diváci mohou těšit v nové divadelní sezóně?

Konec letních prázdnin předznamenal i konec prázdnin divadelních. Brněnská divadla tak opět přichází s řadou premiér. Diváci se tuto sezónu mohou těšit nejen na zpracování známých klasik, ale i na inscenace plné kontroverzí současnosti.

Husa se inspiruje nesourodými názory

Činohra brněnského Národního divadla letos připravuje celkem deset premiér. Milovníci divadla tak budou moci shlédnout nejen klasická díla v podání souboru NdB, ale také kontroverznější kusy, mezi kterými je například Mešita Martina Glasera a Olgy Šubrtové nebo Paměti Medúzy izraelské dramatičky Sivan Ben Yishai.

Husa na Provázku se v letošní sezóně nazvané Oni!, inspiruje nesourodými názory a odlišujícími se hodnotami. První uvedenou premiérou bude říjnové představení hry Jednou nám za to poděkujou Petra Šestáka. Dále se divadelní nadšenci mohou těšit například na inscenaci Terezy Volánkové a Marie Klemensové Normální detektivní komedie, která zpracovává problematiku tradiční rodiny.

HaDivadlo povede od příštího roku trojice divadelníků z nejmladší generace tvůrců

Brněnské HaDivadlo povede v letech 2025 až 2028 mladý tým tvořený budoucími absolventy Janáčkovy akademie múzických umění Janem Doleželem, Justinou Grecovou a Janou Vaverkovou. Jejich koncepce stojí na principu nehierarchické tvorby. Ve výběrovém...

HaDivadlo bude mít nové vedení

HaDivadlo si pro svou letošní padesátou sezónu zvolilo název Obzory. Mezi letošními premiérami tam lze najít inscenace Noc tribádek, Sekyra nebo Socrates in pain. Během zahajování sezóny bude ve funkci uměleckého šéfa divadla sice pokračovat Ivan Buraj, ale na začátku příštího roku ho ve vedení vystřídá nový mladý tříčlenný tým. 

Brněnské Městské divadlo chystá mimo jiné premiéru zpracování tragické divadelní hry Ocelové magnolie Roberta Harlinga. Dále se také pouští do inscenace úspěšného muzikálu Drahý Evane Hansene, který ve svém americkém originále získal četná ocenění.

Divadlo na Orlí Hudební a Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění mezi mnohými dalšími přichází tuto sezónu například s premiérou inscenace Cry Baby nebo se zpracováním divadelní hry Antigony, která se věnuje (re)definici ženství.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Národního divadla Brno

Štítky divadlo, premiéra, inscenace, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mešita v brněnském Národním divadle. Na co se diváci mohou těšit v nové divadelní sezóně?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.