Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na vinobraní nebo na slavnosti chleba či česneku

První zářijový víkend bude ještě stále tropický, teploty vyšplhají i ke třiceti stupňům. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Mlsné jazýčky potěší česnekové slavnosti v Rosicích nebo slavnosti chleba ve Slupi. V Mikulově se uskuteční tradiční Pálavské vinobraní. Na hradě Veveří zase věnují den Winstonu Churchillovi.

Den Winstona Churchilla na Veveří

Lidé na hradě Veveří oslaví 150. narozeniny sira Winstona Churchilla. Autentičnost akce zajistí 70 členů klubů vojenské historie, kteří předvedou návštěvníkům dobovou techniku. Jde například o motocykly, automobily, pásová vozidla, dělo a model letounu Spitfire ve skutečné velikosti. Scénář akce počítá se zapojením veřejnosti, přednáškami, edukačním programem pro děti a informativními bloky pro dospělé.

FOTO: se svolením KVH "Pětačtyřicítka" Brno o.s.
sobota 7. září 2024, více informací 

Slavnosti chleba ve Slupi

V sobotu 7. září 2024 se na návsi u Vodního mlýna ve Slupi koná další ročník Slavností chleba. Návštěvníci se mohou opět těšit na čerstvě upečený chleba z vojenské polní pekárny, spanilou jízdu zemědělské techniky, řemeslný jarmark a vystoupení celé řady folklorních souborů.

FOTO: se svolením TMB
sobota 7. září 2024, více informací 

Pálavské vinobraní v Mikulově

Další ročník Pálavského vinobraní v Mikulově nabídne program plný hudebních hvězd, moravské víno ve všech podobách, folklór, dobové kejklíře, rytíře ve zbroji či sličné panny a především zábavu. Právem oslavovaným hrdinou je na Pálavském vinobraní vždy víno ve všech svých podobách. Návštěvníci si jej budou moci opět užít do sytosti třeba v rámci prestižní Národní soutěže vín mikulovské vinařské podoblasti spojené s veřejnou ochutnávkou několika stovek vzorků vín.

FOTO: se svolením Národního vinařského centra
pátek 6. září – neděle 8. září, více informací 

Oslavy česneku v Rosicích

Zámek v Rosicích o víkendu oživí Česnekové slavnosti. Na tržišti si návštěvníci nakoupí nejrůznější odrůdy českého, moravského a slovenského česneku, ale také speciality, třeba polévku, bramboráky, topinky, česnekové sádlo, placky a nejrůznější masa s česnekem. K česnekovým delikatesám národních kuchyní nabídneme speciály řemeslných pivovarů a klasický sortiment farmářských trhů. Podávat se bude také divadelní dezert a na své si rozhodně přijdou i hudební gurmáni.

FOTO: se svolením města Rosice
sobota 7. září 2024, více informací 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením: KVH "Pětačtyřicítka" Brno o.s., TMB, Národního vinařského centra, města Rosice

Štítky víkend, vinobraní, slavnost, chleba, česnek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na vinobraní nebo na slavnosti chleba či česneku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.