Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za hasiči či policisty nebo na noc kostelů

Na druhý červnový víkend meteorologové předpovídají na jihu Moravy teploty okolo pětadvaceti stupňů, sluníčko zůstane schované za mraky a v neděli zaprší. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Děti i dospělí si užjijí návštěvu několika hasičských základen, potěší je také policejní mistrovství v jezdectví. Mlsné jazýčky ocení pivní slavnosti ve Znojmě. Nevšední zážitky nabídne noc kostelů.

Na návštěvu k hasičům

Jihomoravští hasiči v sobotu otevřou dveře dvou svých brněnských základen. Lidé zjistí, jak to vypadá a funguje v Líšni a také u Prýglu. Hasiči je stanicemi provedou a ukážou všechny zajímavosti. Na přehradě jsou to například potápěčské obleky.

FOTO: Anna Pospíšilová
sobota 8. června, více informací 

Dovednosti policistů na koních

Desítky policistů s koňmi zamíří v sobotu na Panskou Líchu, kde odstartují závody. Jezdci na koních poměří své síly nejprve ve skokovém derby, při kterém budou muset překonat přírodní i umělé překážky na trati. Následovat bude divácky velmi atraktivní disciplína – policejní parkur, který je zaměřen na výkon policejní práce a souhru jezdce a koně. Závodníci musí překonat například sklopnou lávku, jízdu sníženým podhledem, vytlačování, průchod ohněm či střelbu ze hřbetu koně.

FOTO: Jezdci.cz
sobota 8. června, více informací 

Znojmo plné piva

Pivní slavnosti ve Znojmě zvou přímo do areálu pivovaru na více jak desítku koncertů energické hudby, stand up vystoupení a odpolední program pro děti. To nejdůležitější, výjimečně pestrou nabídku piv, nabídne Znojemský městský pivovar

FOTO: Znojemské pivo
sobota 8. června, více informací 

Kostely v noci ožijí

Za promyšlenou architekturou, za duchovním povzbuzením nebo načerpáním energie, za pohodovým programem, za tím vším se vydají lidé už pošestnácté během Noci kostelů. Ekumenické zahájení Noci kostelů se letos přesouvá z náměstí Svobody do Červeného kostela, začne v půl páté odpoledne.

FOTO: Červený kostel
pátek 7. června, více informací

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová, Jezdectvi.cz, Znojemské pivo, Červený kostel

Štítky víkend, PČR, HZS JMK, koně, závod, přehrada, kostel, pivo, Brno, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za hasiči či policisty nebo na noc kostelů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.