Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

V centru Brna bude obří obrazovka. Lidé budou fandit českým hokejistům v boji o zlato

Brňané si užijí hokejové finále na velkoplošné obrazovce, a to na Zelném trhu. Brno se tak přidalo k dalším velkým českým městům, kde se bude takto vysílat živý přenos. Řekl to mluvčí radnice městské části Brno-střed Michal Šťastný. Česká reprezentace ve čtvrtek porazila tým Spojených států a v dnešním duelu o postup do finále si poradila se Švédskem. Živě se bude na Zelném trhu vysílat i souboj o třetí místo.

Na velkoplošnou obrazovku se mohou fanoušci těšit v Praze, Ostravě, Plzni, Brno se tak přidalo do čtyřky největších českých měst, kde velkoplošná obrazovka pro fanoušky bude k dispozici. Ještě v sobotu odpoledne ale nebylo nic jistého, definitivně to klaplo až ve večerních hodinách.

„Velkoplošnou obrazovku se podařilo zajistit ve spolupráci brněnského magistrátu, Brna-středu a Areny Brno," uvedl mluvčí.

Brňané jsou na velkoplošnou obrazovku na Zelném trhu zvyklí, fandové na ní sledovali například i ligové úspěchy hokejové Komety v letech 2017 a 2018. Čeští hokejisté si na mistrovství světa zahrají o zlato po 14 letech. Jistotu další medaile po dvou letech od bronzu z Tampere získali na domácím šampionátu v Praze semifinálovou výhrou nad Švédy 7:3. Čtyřmi body za gól a tři nahrávky přispěl k postupu Martin Nečas, dvě branky a asistenci zaznamenali Dominik Kubalík s dalším útočníkem Lukášem Sedlákem.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytl Český hokej

Štítky hokej, zábava, finále, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Brna bude obří obrazovka. Lidé budou fandit českým hokejistům v boji o zlato  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.