Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Průvodem studentů přes centrum Brna začal festival divadelních škol Setkání

Barvitým a hlučným průvodem studentů přes centrum města dnes začal 34. ročník mezinárodního festivalu divadelních škol Setkání/Encounter. Nabízí studentská představení od českých souborů i zahraničních hostů, tvůrčí dílny, diskuse i neformální doprovodný program.

Festival každoročně organizují studenti Janáčkovy akademie múzických umění. Program je dostupný na webu. Přehlídka potrvá do 20. dubna. Letošní podtitul festivalu zní Bouře. Jako téma úvodní scénky, sehrané před budovou a v oknech divadelní fakulty, si studenti zvolili střet sil zimy a jara ztělesněných Moranou a Vesnou.

Pořadatelé letos pozvali mladé divadelníky z Bratislavy, Vídně, Krakova, Bělehradu, Kyjeva a Rigy, své zastoupení má také švýcarské umělecké školství. V programu nechybí ani inscenace divadelních akademií z Prahy a Brna. Jednotlivá představení diváci zhlédnou v Huse na provázku, Divadle na Orlí a Studiu Marta.??

Setkání/Encounter sice není soutěžní festival, odborná porota ale přesto uděluje ocenění Marta za mimořádné umělecké počiny. V porotě letos zasednou profesionálové z Maďarska, Portugalska, Gruzie a zástupce studentů z Česka. Ocenění předají 20. dubna na závěrečném ceremoniálu v Huse na provázku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Anna Pospíšilová

Štítky zábava, divadlo, školy, vysoké, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průvodem studentů přes centrum Brna začal festival divadelních škol Setkání  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.