Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Bolek Polívka představil nové prostory svého divadla v brněnském Bílém domě

Bolek Polívka dnes jako principál svého divadla pozval novináře na prohlídku prostor, do kterých se Divadlo Bolka Polívky začátkem dubna přestěhuje. Představil jim novou podobu Sálu Břetislava Bakaly v Bílém domě. Sál dostal nový kabát a už 11. dubna sál navštíví veřejnost, která v místě uvidí autorské představení Bolka Polívky Sága aneb Vizovský zázrak.

Nová světla a širší jeviště

Divadlo Bolka Polívky se muselo kvůli nekompromisnímu rozsudku statiků vystěhovat ze svých legendárních prostor na Jakubském náměstí do židenického Dělnického domu. Tam byl soubor pouze v azylu, nový domov najdou divadelníci v Sále Břetislava Bakaly v Bílém domě, který pracovníci od listopadu upravují. Zhotovitel začal dnes stavbu předávat městu.

Pracovníci v sále instalovali stropní LED osvětlení, které umožňuje stmívání, rozšířili jeviště, které je nové, a to kvůli špatnému stavu původní konstrukce. Nový je také koberec a diváci se posadí do vyčištěných sedadel. Pracovníci upravili i sociální zázemí a šatny pro účinkující.

„Stavební práce včetně technických rozvodů byly hrazeny městem, interiérové vybavení dodalo divadlo, opravu nevyhovující vzduchotechniky pak zařizovala poliklinika jako provozovatel objektu. Kromě zázemí a šaten jsme připravili prostory pro kavárenský provoz,“ vysvětlil investiční náměstek primátorky René Černý (ANO). Město Brno dalo na opravy přes 13 milionů korun.

Prvním představením bude Vizovský zázrak

„Abychom divákům zajistili co nejlepší komplexní divadelní zážitek, pořídili jsme novou technologii ozvučení, inovovali jsme také světelnou techniku a potřebné jevištní technologie, protože ne všechno naše stávající vybavení bylo možné v prostorách Bílého domu použít. Teď, po převzetí sálu, začneme s postupným zapojováním a testováním, aby k blížící se premiéře bylo vše připraveno,“ popsal principál divadla Bolek Polívka.

Novým provozovatelem objektu bude Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, které prostory na základě nájemní smlouvy poskytne Divadlu Bolka Polívky. První představení na nových prknech jeviště proběhne 11. dubna. Milovníci divadla uvidí autorské představení Bolka Polívky Sága aneb Vizovský zázrak.

Ohodnoť článek

Foto Ivo Spisar

Štítky divadlo, Bolek Polívka, Divadlo Bolka Polívky, Bílý dům, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

kdo mu tam bude chodit? Vaňková a radní?

Středa, 3. dubna 2024, 21:27Odpovědět

Stanislav Sklář

Stačilo oblbnout Vaňkovku a má co chtěl dokonce zadarmo.Teď honem zpátky do Prahy

Středa, 27. března 2024, 07:45Odpovědět

VIDEO: Bolek Polívka představil nové prostory svého divadla v brněnském Bílém domě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.