Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradem Veveří se rozvonělo uzené. Řezníci nabízí pochoutky ze stromu klobásovníku nebo drink s vůní salámu

Do jihomoravské metropole se tento víkend sjeli milovníci moravského uzeného masa. Na hradě Veveří se řezníci se poperou o titul krále uzenářů. Návštěvníkům nabízí uzené, klobásky z kouzelného stromu nebo míchaný nápoj s vůní salámu.

Již podesáté se do Brna sjeli milovníci uzených dobrot. Pochutnají si zejména na moravském uzeném masu, ale při uzenářských kurzech se také něčemu přiučí. Řezníci se také utkají prestižní titul krále uzenářů.

FOTO: Moravské uzené

„Nově se akce rozroste o jedno nádvoří, které bude patřit vybraným gastro podnikům z Brna a okolí, kteří předvedou svůj um a připraví vybrané uzené speciality. Nechybět podniky oceněné v rámci Gourmet Brno,“ uvedl spoluorganizátor Pavel Pichler.

Experti určili, kde si v Brně a na jižní Moravě lidé nejvíce pochutnají

Porotci v moravské metropoli rozhodli o nejlepších restauracích, bistrech či kavárnách. V každoroční soutěži ocenily podniky v Brně i na celé jižní Moravě, které zařadí do turistických průvodců. Na pomoc si odborníci k sestavování žebříčku...

Pro milovníky vína organizátoři připravili velkokapacitní vytápěný stan, ve kterém předvádí své umění lokální vinaři. Ti, kteří preferují spíše pivo, mohou ochutnat piva z malých pivovarů. Nechybí ani káva z domácích moravských pražíren nebo další pochutiny ve více než třiceti stáncích.

Program letos pořadatelé tematicky rozdělili na uzenářskou sobotu a gurmetskou neděli, kdy svůj um představí zejména sommelieři. Po oba dny čeká na návštěvníky doprovodný program. Děti potěší divadlo, opékání špekáčků na ohni nebo prohlídka místních hradeb s výhledem na okolí.

Jihomoravští památkáři opraví zchátralé památky. Na hradě Veveří zpřístupní vyhlídkovou terasu

Turisté, kteří v následujících letech zamíří na jih Moravy, se mohou těšit na čtyři nově opravené památky. Kraj se v období příštích čtyř let rozhodl zrekonstruovat například renesanční zámek v Rosicích nebo hrad Veveří. Spolu s obnovou staveb...

Turisté se na hrad Veveří mohou vydat pěšky okolo Brněnské přehrady. Dopravní podnik ale také posílil spoje, aby se lidé na místo mohli dopravit městskou hromadnou dopravou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Prygl.net

Štítky Slavnosti moravského uzeného, Hrad Veveří, uzené, maso, soutěž, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradem Veveří se rozvonělo uzené. Řezníci nabízí pochoutky ze stromu klobásovníku nebo drink s vůní salámu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.