Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za burčákem, na zabijačku nebo vyřezávání dýní

První říjnový víkend a s ním i poslední zbytky slunečních paprsků jsou tady. Brněnská Drbna proto přináší pravidelnou várku tipů, jak si začátek podzimu zpříjemnit. Navštivte třeba burčákové slavnosti v Hustopečích, vyrazte do Slavkova na vyřezávání dýní nebo si pochutnejte na zabijačkových specialitách v Bohuticích.

Burčákové slavnosti

V Hustopečích u Brna po tři dny poteče burčák proudem. Oslavy sladkého moku provází také nezaměnitelná dávka humoru a recese. Kromě gastronomických požitků se dozvíte, co to jsou mázhausy, horenská rada, perkmistr, burčáková policie, podzemní vojsko, či třeba Burčáková unie.

FOTO: Burčákové slavnosti/Facebook
                    čtvrtek 5. října-sobota 7. října
Další informace

Tlačenka v Bohuticích

Polechtat své chuťové buňky přijdou návštěvníci Podzimních slavností v Bohuticích na Znojemsku. Na nádvoří renesančně-gotického zámku lidé ochutnají jitrnice, jelítka i další zabijačkové speciality. Nebude chybět bohatý doprovodný program hudebníků, šermířů, sokolníků, i kovářů. Zájemce potěší také řemeslné trhy nebo večerní ohňová show

FOTO: Pixabay.com
sobota 7. října
Další informace

Hromady dýní ve Slavkově

Nádvoří slavkovského zámku zaplaví hromady dýní. Fantazii se meze nekladou a vy si můžete vyřezat své jedinečné „Dýňáky“. Ty, které si zájemci neodnesou domů, se uloží do zámeckého podzemí, aby tam v klidu přečkaly zimu. Dýně si lze přinést vlastní nebo je zakoupit přímo na místě. Děti navíc potěší kreativní dílničky a malování na obličej, dospělí ocení minijarmak nebo cimbálovou muziku.


FOTO: Slavkovak
neděle 8. října
Další informace

Hmyzí podívaná v nadživotní velikosti

Pokud by se o víkendu sluníčko schovalo za mraky, malé i velké zaujme exkurze do světa hmyzu. Obrovští hymzáci obsadili pavilon H na brněnském výstavišti a budou mu kralovat až do konce ledna příštího roku. Na unikátní výstavě Megabrouci kromě modelů hmyzu v nadživotní velikosti uvidíte i reálné exponáty nebo detailní fotografie. Přes audiobox si dokonce i poslechnete všemožné broučí zvuky.
FOTO: Veronika Adamová
čtvrtek 5. října 2023–středa 31. ledna 2024
Další informace

Detektivem na jedno odpoledne

Pro všechny malé i velké detektivy je určena interaktivní výstava Kriminálka v královopolském nákupním centru. Vydají po stopách záhadného vraha a využijí při pátrání různé kriminalistické metody. Výstava je vhodná i pro rodiny s dětmi, je ale třeba si předem rezervovat termín na webových stránkách nákupního centra.


FOTO: Pixabay.com
pondělí 2. října–neděle 22. října
Další informace

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com, Burčákové slavnosti/Facebook, Slavkovak, Veronika Adamová

Štítky Brno, víno, jídlo, slavnosti, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za burčákem, na zabijačku nebo vyřezávání dýní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.