Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do brněnské zoo nebo na festival židovské kultury

První zářijový víkend a s ním i poslední zbytky prázdnin jsou tady. Brněnská Drbna proto přináší pravidelnou várku tipů, jak strávit poslední dny před usednutím do školních lavic. Naladit se lze třeba do latinskoamerických rytmů na Zelném trhu nebo oslavit sedmdesáté narozeniny Zoo Brno.

Zoo Brno slaví narozeniny

Brněnská zoo slaví kulatiny. Je to přesně sedmdesát let, co se poprvé otevřely hlavní brány pro první návštěvníky. Tuto sobotu přivítá všechny za symbolickou cenu sedmdesát korun. Návštěvníci se můžou těšit na komentované prohlídky, krmení zvířat, tanec nebo akrobatická vystoupení. Rodiče s dětmi potěší bohatý program, jenž na malé účastníky čeká v indiánské vesničce.


Foto: Zoo Brno/Facebook
sobota 2. září Další informace

Merkádo

Milovníky latinskoamerické kultury láká do Brna festival Merkádo, který na dva dny ovládne Zelný trh. Zájemci nakoupí lokální produkty od prodejců z třiceti zemí střední a jižní Ameriky a ochutnají speciality a národní jídla z Peru, Brazílie, Kuby, Panamy či Mexika. Chybět nebudou ani ikonické latinskoamerické rytmy, lidé si užijí taneční i hudební vystoupení, workshopy salsy a brazilskou karnevalovou show. Pro děti budou na místě dílničky a piňata.


Foto: MERKÁDO/Facebook
pátek 1. září–sobota 2. září Další informace

Mezinárodní folklorní festival v Brně

Lidové písničky a tance se ponesou ulicemi jihomoravské metropole letos už po čtyřiatřicáté. Od roku 1990 se koná každoročně v centru města folklorní festival, na kterém se podílí brněnské soubory. Nejen jejich vystoupení, ale také představení zahraničních těles i sólistů z Maďarska, Chorvatska, Srbska Itálie a Slovenska uvidí účastníci jako součást čtyřdenního programu. Užijí si koncerty, taneční ukázky i tradiční jarmark. V sobotu se folklorní skupiny projdou centrem města, kde s programem Roztančené město rozhýbou brněnské ulice.


Foto: Mezinárodní folklorní festival Brno/Facebook
středa 30. srpna–neděle 3. září Další informace

Festival židovské kultury

Seznámit se s židovskou kulturou a historií mohou lidé takřka po celém Brně. Štetl Fest s letošním tématem Vlaky připomíná osudy Židů za druhé světové války. Lidé zavzpomínají na občany, kteří z Brna zmizeli a také na místa, která už v současnosti ve městě nejsou. S více než osmdesáti akcemi včetně výstav, přednášek, koncertů, divadelních představení či vystoupení hvězd židovské kultury je tak festival největším svého druhu v Česku.


Foto: ŠTETL/Facebook
čtvrtek 31. srpna–neděle 3. září Další informace

Historické slavnosti Rosa Coeli

Historická podívaná čeká návštěvníky Dolních Kounic na Brněnsku, které se o víkendu přenesou do doby středověku. Centrem města se ponese historická hudba, vystoupí umělci s dobovými tanci, šermíři i kejklíři. Pro děti bude na místě starobylý kolotoč a loutkové divadlo. Chybět nebude ani tradiční jarmark s ukázkami klasických řemesel, ohňová show, dudáci či žena s hadem. Návštěvníci můžou vidět také klenot města klášter Rosa Coeli nebo židovskou synagogu.


Foto: Město Dolní Kounice/Facebook
pátek 1. září–neděle 3. září Další informace

Festival minipivovarů v Břeclavi

Ochutnat sto druhů piv přijedou v sobotu návštěvníci do Břeclavi na Festival minipivovarů, kde se jim představí pivovary z Moravy, Čech, Slezska i Slovenska. K degustaci vychlazených speciálů lidem zahraje v areálu Pod Zámkem šest kapel, mezi nimiž je třeba Funk-o-tón či Good news band. Komu by sobotní program nestačil, v neděli se areál promění v sešlost milovníků auto a moto veteránů, fordů mustang a hasičské techniky.


Foto: Městské muzeum a galerie Břeclav/Facebook
sobota 2. září Další informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Brno/Facebook, MERKÁDO/Facebook, Mezinárodní folklorní festival Brno/Facebook, ŠTETL/Facebook, Město Dolní Kounice/Facebook, Městské muzeum a galerie Břeclav/Facebook

Štítky festival, akce, hudba, gastro, Latinská Amerika, judaismus, folklor, kultura, jižní Morava, tipy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do brněnské zoo nebo na festival židovské kultury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.