Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno marně vyhlíží koncertní sál. Stavba se opět zpozdí

Uchazeči o zakázku na stavbu Janáčkova kulturního centra v Brně mohou nově podávat nabídky až do 11. října. Lhůta pro doručení nabídek nebo žádostí o účast měla původně vypršet už tento týden. Město ji ale prodloužilo kvůli úpravám v zadávací dokumentaci. Soutěžní cena na stavbu nového koncertního sálu pro Filharmonii Brno je 2,4 miliardy korun, stavba potrvá nejméně tři roky.

Na základě dotazu od případných uchazečů byly v zadávací dokumentaci upraveny požadavky pro osobu, která bude v projektu řešit audiovizuální technologie a akustiku. „Dochází tedy k rozšíření rozsahu odborných způsobilostí u těchto osob o autorizovaného technika. Rozsah autorizace inženýra, který již byl v dokumentaci uveden, a autorizovaného technika je v tomto oboru totožný," řekl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Rozšíří se tak podle něj možnosti účasti v soutěži.

Při té příležitosti město zohlednilo také koordinaci prací při chystané výstavbě nového kolektoru ve Středově a České ulici. Aby se změnám mohly společnosti uvažující o podání nabídky přizpůsobit, prodloužili radní dobu na podání nabídek o dva měsíce.

„U projektů takového rozsahu není tento postup neobvyklý. Příkladem zadávacích řízeních, v nichž bylo statutární město Brno zadavatelem či spoluzadavatelem, u nichž došlo k prodloužení lhůty pro podání žádostí o účast z důvodu změny podmínek kvalifikace jsou například projekty protipovodňových opatření na Poříčí nebo zakázka na prodloužení trati do bohunického kampusu," dodal.

Koncertní sál budeme stavět letos, slibovalo Brno. Ještě nemá ani zhotovitele

Milovníci brněnské kultury se začínají obávat opakování minulosti. Slibované Janáčkovo kulturní centrum, po jehož stavbě se v Brně volá desetiletí, stále nestojí. S pracemi na vzniku kulturního svatostánku se mělo začít letos. Město ale ještě...

Výběrové řízení na firmu, která kulturní centrum postaví, vypsala městská společnost Brněnské komunikace v červnu. Představitelé města předtím čelili kritice opozičních zastupitelů i osobností kulturního života za to, že stavbu koncertního sálu odkládali. Filharmonie Brno dosud hraje v Besedním domě, kde nemůže odehrát koncerty v maximálním možném složení.

Sál zhruba pro 1200 lidí bude stát mezi Veselou a Besední ulicí. Bývalo zde parkoviště, které v roce 2018 nahradily podzemní garáže jako první etapa stavby. Jsou však zakonzervované a nevyužívané, přestože město dříve usilovalo o to, aby stavba samotného koncertního sálu navázala na stavbu garáží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky Brno, Janáčkovo kulturní centrum, kultura, stavba, Filharmonie Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno marně vyhlíží koncertní sál. Stavba se opět zpozdí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.