Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jižní Morava v létě ožije festivaly. Lidé se odvážou s brazilskými tanečnicemi

K prázdninám neodmyslitelně patří hudební festivaly, které k poslechu oblíbené kapely či tanci lákají milovníky hudby napříč všemi věkovými kategoriemi. Na jižní Moravě si v létě lidé zatrsají na jazz, pop, ale i cimbálku. Těšit se můžou také na krojovaný průvod či brazilské rytmy.

Bohemia JazzFest

Jazzové melodie roztančí lidi v centru Brna. Na Moravské náměstí se po roce vrací festival Bohemia JazzFest, na kterém návštěvníci uvidí hudebníky nejen z Česka, ale také Slovenska, Spojených států a Rakouska. Koncerty v jihomoravské metropoli uzavírají šňůru po Česku, Brňané tedy mají poslední šanci letos vidět například legendární americké duo Tucka Andresse a soulovou zpěvačku Patti Cathcart nebo rakouský Pale Male Quartet.

Jazz k Brnu neodmyslitelně patří, proto jsem rád, že se festival do centra města opakovaně vrací. Letos navíc atmosféru dvou letních nocí plných synkop poprvé podtrhne krásné prostředí nově opraveného parku na Moravském náměstí," sdělil starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS).

          
FOTO: Městská část Brno-Střed/Facebook
17.-18.7. 2023 - Další informace

Hudební festival Znojmo

Na znojemském hudebním festivalu si najde každý to své. Spojení hudby, kulturních památek a vinařské tradice účastníci zažijí při více než dvoutýdenním programu. Uvidí například koncerty komorní hudby, baletu a opery, ale také jazzových nebo pop-rockových kapel. Kulturní zážitek doplní skleničkou vína z vyhlášené znojemské oblasti.

Hudební festival Znojmo má na programu více než třicet koncertů a doprovodných akcí. Ročník s podtitulem ,Oslava hudbou' se uskuteční na různých místech města Znojma a také v jeho okolí. V přírodě i v krásných prostorách zámků a kostelů,“ informovala mluvčí festivalu Petra Štorková.

         
FOTO: Hudba Znojmo/Facebook
14.-30.7. 2023 - Další informace

Horňácké slavnosti

Do Velké nad Veličkou na Hodonínsku lákají milovníky folkloru oblíbené Horňácké slavnosti. Přehlídky tanečních i pěveckých souborů, cimbálové muziky z Horňácka, ale i tradiční jarmark nebo výstavy, to vše naplňuje městečko už od roku 1957, kdy slavnostmi poprvé ožilo.

Horňácké slavnosti jsou čistě regionální festival, vystupují tady muzikanti z devíti horňáckých obcí. Letošní ročník je výjimečný tím, že máme po šesti letech krojovaný průvod. Návštěvníci se mohou těšit na přehlídku krojů, ať už pracovních nebo svátečních z celého Horňácka. Průvod doplní také koňské povozy,“ řekla pro Drbnu předsedkyně Programové rady Horňáckých slavností Irena Mikesková.

         
FOTO: Archiv Horňácké slavnosti
20.-23.7. 2023 - Další informace

Brasil Fest Brno

Začátek srpna se v Brně ponese v duchu latinskoamerických rytmů a melodií. Brasil Fest ovládne jihomoravskou metropoli koncerty brazilské hudby, výstavami nebo workshopy. Tanečnice, alegorické vozy a bubeníci pomyslně korunují slavnosti na tradičním karnevalovém průvodu, jenž zaplní ulice v centru města.

Návštěvníci se mohou těšit především na karnevalový průvod, letošní novinkou je, že se ho mohou zúčastnit i diváci a užít si tu atmosféru i zevnitř. Smyslem festivalu je přiblížení brazilské kultury, latinskoamerických rytmů a také ukázka v menším měřítku, jak to probíhá právě v Brazílii. Česká republika a Brno konkrétně má totiž s Brazílií mnoho společného,“ přiblížil pro Drbnu za festival Tomáš Žilinský.

         
FOTO: Archiv Brasil Fest Brno
3.-6.8. 2023 - Další informace 

Podílejte se na obsahu Drbny

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Brasil Fest Brno

Štítky festivaly, hudba, Brno, Jihomoravský kraj, jazz, folklor, komorní hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Morava v létě ožije festivaly. Lidé se odvážou s brazilskými tanečnicemi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.