Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Brně znovu odpálí ohňostroje. Ukáží se mistři ze Švédska i drony

Lidem v Brně se v létě představí tradiční přehlídka ohňostrojů. Šestadvacátý ročník akce Ignis Brunensis, která do moravské metropole láká tisíce návštěvníků, sází na barevná, hudbou podkreslená představení i světelné přehlídky synchronizovaných dronů.

Ohňostroje Ignis Brunensis čeká letos speciální ročník. Do Brna se v červnu vrátí čtyři týmy vítězů z předchozích let, aby rozzářily oblohu nad Brněnskou přehradou a předvedly sérii představení s doprovodnou hudbou. Na akci se ukáží pětinásobní vítězové z Česka nebo Švédi, kteří se svým uměním ovládli minulý ročník.

„Ohňostroje se budou opět konat o dvou sobotách a středách za sebou. V sobotu 10. a 17. června se navíc diváci mohou těšit i na přehlídku dronů,“ řekl pořadatel akce Ondřej Morávek s tím, že drony mohou lidé pozorovat čtyřicet minut před ohňostroji, které již tradičně začínají o půl jedenácté večer.

Připomínka rozdělení Československa

Dvě stě dronů tematicky rozsvítí oblohu a vytvoří animované obrazce, které se budou hýbat synchronizovaně s hudbou. „První dronová show bude oslavovat třicet let samostatného Česka a Slovenska. Druhá bude lehce mysteriózní,“ vysvětlil Morávek.

Mezinárodní soutěž mohou lidé pozorovat zdarma z výhledových ploch na plážích a okolí Brněnské přehrady. V době ohňostrojů posílí brněnský dopravní podnik spoje hromadné dopravy. Kromě čtyř tradičních ohňostrojů a dvou dronových představení na přehradě vzlétnou rachejtle také na Špilberku, a to už na konci května. „První ohňostroj, který se odehraje v sobotu 27. května, zakončí první den oslav 95. výročí brněnského výstaviště,“ informoval Morávek.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook Ignis Brunensis

Štítky ohňostroje, drony, Ignis Brunensis, Regiojet, Brno, Prygl, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

příroda a zvířata vám "PODĚKUJÍ." :-(((

Neděle, 23. dubna 2023, 21:55Odpovědět

V Brně znovu odpálí ohňostroje. Ukáží se mistři ze Švédska i drony  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.