Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bolek Polívka cvrnkl v Brně kuličkami a zahájil divadelní sezonu

Brněnská divadelní sezona oficiálně odstartovala. Návrat herců na prkna divadel za cvrkotu kuliček zahájil herec Bolek Polívka, který si zasoutěžil společně s brněnskými divadelníky v tradičním kuličkovém turnaji. Herec doufá, že po dvou letech ovlivněných covidem se kultuře blýská na lepší časy.

Kuličkový turnaj Jakubák Open aneb Neboj se a cvrnkni si se po dvouleté pauze, kterou zapřičínila pandemie, vrátil zpět do centra moravské metropole. Na symbolickém zahájení sezóny nechyběl ani principál, po kterém divadlo nese jméno. „Doufám, že už bude lépe než uplynulé dva nešťastné roky a nastoupí náš přirozený brněnský úsměv,“ uvedl herec Bolek Polívka.

Barevné stoly s dírami zpříjemnily odpoledne nejen soutěžícím ale i kolemjdoucím, kteří se zaujetím napínavou hru sledovali. Na finalisty čekaly medaile. První místo organizátoři odměnili pohárem s disko koulí. Děti zabavil největší bublifuk ve střední Evropě.  

Zvednutí opony

Nadcházející sezonu divadla zahájí ve čtvrtek představení Šašek a syn, kde se na prknech, která znamenají svět, sejde Bolek Polívka se synem Vladimírem. Hereckou exhibici principála a Cyrila Drozdy nabídne 5. a 9. září jeden z novějších titulů Kdo sestřelil anděla s podtitulem Voli slzy nepijí.

Kromě známých inscenací připravili divadelníci i několik nových premiér. V lednu návštěvníci zhlédnou hru Pavola Seriše zvanou DADA Revue, v březnu pak inscenaci Kati od režiséra Martina McDougha. Principál přispěje novým dílem Výsluní a monodramatem Nejsem svůj pes, na kterém se podílí s hercem Pavlem Zedníčkem.

Ohodnoť článek

Štítky Divadlo Bolka Polívky, zahájení, sezona, divadlo, turnaj, herec, Bolek Polívka, Brno, kuličky, kultura, Cyril Drozda, Pavel Zedníček, střední Evropa, divadelní herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bolek Polívka cvrnkl v Brně kuličkami a zahájil divadelní sezonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.