Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do skanzenu na den se psy i pohádkový zámek

Blíží se víkend plný letních teplot, které vybízejí k objevování krás Jižní Moravy. Z bohatého programu si vybere rodina s dětmi i parta přátel. Brněnská Drbna zve v pravidelných tipech k navštívení pohádkového zámku, setkání se stádem lam i plavbě lodí na hrad Veveří.

Lodí na Veveří

Na výlet o teplém víkendu láká Brněnská přehrada a její okolí. Zájemci se mohou na Přístavišti nalodit na jedno z plavidel Dopravního podniku města Brna, které je po vodní hladině převeze až do zastávky u hradu Veveří. Kromě koupání ve vodě, jejíž kvalita se v posledním týdnu zlepšila, tak můžou turisté také navštívit památku, jež se rozkládá na skalnatém ostrohu nad přehradou.


Foto: DPMB
přístupné denně
Bližší informace

Lamacentrum

V prostředí brněnského vápencového lomu čeká na zájemce setkání se zvířaty. Stádo lam, alpak, oveček a zakrslých koz doplňují také králíci. Zatímco většinu zvířátek si návštěvníci mohou sami obejít, přímo do výběhu k lamám je vezmou průvodci. Chybět při tom nebude vyprávění o původu a chovu velbloudovitého dobytka.  


Foto: Lamacentrum
otevřeno denně 
Bližší informace

Pohádkový zámek

Kostýmy z pohádek Království potoků a O pokladech čekají na návštěvníky zámku Lysice na Blanensku. Turisté si obleky prohlédnou v rámci prohlídky reprezentačních prostor v prvním patře. Pohádka Pavla Jandourka Království potoků mapuje cestu za láskou, v které pomáhají princi patroni království Potok a Potůček. Originální pohádka O Pokladech v režii Víta Karase zase vypráví pověst o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi.


Foto: zamek-lysice.cz
do 30. září
Bližší informace

Do skanzenu na rodinný program

V sobotu se ve skanzenu ve Strážnici na Hodonínsku dozví děti i dospělí zajímavosti o vývoji soužití člověka se psy. Program Od Alíka po Maxipsa Fíka bude plný her a soutěží. Chybět nebudou ukázky výcviku psů, pasení ovcí, psích sportů či canisterapie. Děti se v muzeu vesnice jihovýchodní Moravy zabaví při kreslení a zkoušení svých znalostí. 


Foto: Skanzen Strážnice
sobota 16. července
Bližší informace

Ohodnoť článek

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, skanzen, zámek, Jihomoravský kraj, pes, Hrad Veveří, potok, krása, Dopravní podnik města Brna, Vít Karas, Brněnská přehrada, Veveří, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do skanzenu na den se psy i pohádkový zámek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.