Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o Velikonocích na jižní Moravě? Za hledáním vajíček i na králičí hop

Přichází velikonoční svátky a s nimi dny volna i hezké jarní počasí. Děti se připravují na pondělní koledu a rodiče přemýšlí, kam s nimi ve volnu vyrazit za zábavou a tvořením. Brněnská Drbna přináší velikonoční tipy, v nichž zve malé koledníky a jejich rodiny na hledání vajíček, hrkačský průvod i tvořivé dílny.

Velikonoční soutěžní stezka v zoo

Brněnská zoo si pro rodiny připravila soutěžní stezku a komentovaná krmení pandy, medvědů, klokanů a dalších zvířat. Na Velikonoční pondělí mají děti možnost hledat ukrytá vajíčka. Zájemci o rukodělné tvoření si vyrobí ptačí budku, nebo s odborným dozorem vytvoří obydlí pro dudky, takzvaný dudník. A připravené jsou i ukázky toho, jak se správně stříhají ovce.

pátek 15.–⁠⁠pondělí 18. dubna
Bližší informace

Velikonoce na Hradě

Nádvoří brněnského hradu Špilberk zdobí obří malovaná vejce, která skrývají tajenku. Pokud děti najdou všechny části a tajenku vyluští, čeká na ně odměna. Návštěvníci si ve tvořivých dílnách vyrobí velikonoční dekorace nebo zavítají na jarmark. A děti si možná pohladí i živého velikonočního králíčka.

čtvrtek 14.–⁠⁠pondělí 18. dubna
Bližší informace

Hledání vajíček u paní Hermíny

V zahradě vily Stiassni budou v pondělí ukryté stovky vajíček. Odlišnou tradici slavení Velikonoc zavedla už paní Hermína, původní majitelka vily, která vajíčka schovávala pro svoji dceru a děti svých zaměstnanců. Na hledače čeká i doprovodný program a komentované prohlídky vnitřních salonků vily. 

pátek 15.–⁠⁠pondělí 18. dubna
Bližší informace

Velikonoce na okruhu

Lidé z Brna se můžou vydat po stopách moto závodníků a projít si velikonoční stezku na Masarykově okruhu. Jednotlivá stanoviště představí zajímavosti z motosportu a nebude chybět ani místo, kde koledníci splní svou velikonoční povinnost.

pondělí 18. dubna
Bližší informace

Králičí hop ve Znojmě

Znojemské Velikonoce se nesou v duchu tvoření, vystoupení a hudby. Lidé ze Znojma a okolí se těší na hledání vajíček v podzemí i na tradiční soutěž Králičí hop. Kromě toho si lidé upletou pomlázku, namalují vajíčko nebo zkusí složit zkoušku velikonočního koledníka. V ohradě na Masarykově náměstí budou jakožto symbol Velikonoc i živé ovce a beránci.

čtvrtek 14.–⁠⁠pondělí 18. dubna
Bližší informace

Epopej a průvod hrkačů v Moravském Krumlově

Na zámku v Moravském Krumlově si návštěvníci upletou pomlázku, zkrášlí jarní květináče, nebo vyrobí řehtačku, se kterou hrkači vyrazí v průvodu do krumlovských ulic. Dále se návštěvníci podívají na loutkové divadlo. Prohlédnout si můžou i velkolepou Slovanskou epopej.

sobota 16.–⁠⁠neděle 17. dubna
Bližší informace

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Brno, hrad Špilberk, vila Stiassni, Masarykův okruh, Znojemská Beseda, kudyznudy.cz

Štítky Velikonoce, Brno, jižní Morava, akce, koleda, svátky, vejce, Jihomoravský kraj, tvorba, Drbna.cz, Velikonoční pondělí, vila, Zoologická zahrada Brno, Znojmo, Moravský Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o Velikonocích na jižní Moravě? Za hledáním vajíček i na králičí hop  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.