Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za lovci mamutů i po stopách architektury

Kdo plánoval zasvětit první aprílový víkend výletování a překvapila jej nepříznivá předpověď počasí, nemusí smutnit. Jižní Morava nabízí nespočet míst, která se dají navštívit i za sychravého jarního dne. Brněnská Drbna zve v pravidelných tipech na víkend na nový prohlídkový okruh na hradě Špilberk i na cestu po stopách lovců mamutů.

Česká politika a architektura

Přednášková budova v areálu brněnské vily Stiassni hostí výstavy Síla i budoucnost jest národu národnost a Duch, který pracuje, které se zabývají tím, jak byla architektura předchozích století ovlivňována politikou. Expozice představují spojení dvou výstav zaměřených na 19. století a období let 1918 až 1945. Zájemci se dozvědí například o zapojení architektury do budování infrastruktury samostatného Československa.

pátek 1. dubna–pondělí 4. dubna
Bližší informace

Návštěva Archeoparku Pavlov

Po zimní pauze se návštěvníkům opět otevřely brány Archeoparku Pavlov. Zájemci se tak mohou podívat do míst, kde před třiceti tisíci lety žili lovci mamutů. Turisty čeká oživlá historie v podobě zajímavé expozice s interaktivními prvky. V muzeu nechybí ani prezentace dosavadních výzkumů spojená s nálezem Věstonické venuše a dalších cenných objevů.

od pátku 1. dubna
Bližší informace

Příběh hradu

Pátkem se návštěvníkům moravské metropole otevřel nový prohlídkový okruh Příběh hradu na hradě Špilberk. Zájemci se dostanou na místa, která byla veřejnosti dosud nepřístupná. V celé své kráse se představí renesanční salonek s rozměrnými obrazy habsburských panovníků i takzvané Vlaštovčí hnízdo. Jedná se o společenský prostor, který vznikl za druhé světové války a sloužil důstojníkům wehrmachtu.

od pátku 1. dubna
Bližší informace

Na lesnický a myslivecký veletrh

V neděli mohou Brňané zavítat na zahájení veletrhu Silva Regina 2022, který potěší milovníky lesnictví a myslivosti. Na návštěvníky čekají na brněnském výstavišti ukázky údržby porostů v lese i ve městě, myslivecká část se zaměří na prodej potřeb pro pobyt v přírodě. Na pódiu v pavilonu Z se navíc odehraje doprovodný program v podobě vystoupení trubačů, kynologů či sokolníků. Veletrh doplní včelařská výstava a ukázka hospodářských zvířat. 

neděle 3. dubna–⁠⁠středa 6. dubna
Bližší informace

Ohodnoť článek

Foto Vila Stiassni, Archiv Brněnská Drbna, Muzeum města Brna, Pixabay.com/Simy27

Štítky kultura, Špilberk, akce, jižní morava, architektura, mamut, lovec, Jihomoravský kraj, výstava, Archeopark Pavlov, druhá světová válka, Československo, Věstonická venuše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za lovci mamutů i po stopách architektury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.