Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno rozehrál benefiční koncert na pomoc ukrajinským dětem

Odhadem 2500 lidí přišlo včera večer na náměstí Svobody v Brně na benefiční koncert na pomoc dětem na Ukrajině, kterou vojensky napadlo Rusko. Řekl to mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. Hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) poděkoval vystupujícím muzikantům, že se "darovali" lidem. Primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) vyslovila přání, aby všechny ukrajinské děti vyrůstaly v míru.

Koncert začal v 16:00 písní Ukrajina věnované napadené zemi. Na zahájení přišlo asi 500 lidí, postupně se ale náměstí začalo plnit, protože program trvá až do večera. Pozvání na koncert přijali DJ Messer, Tom Holič, Mucha, Kapitán Demo, David Koller, Emma Smetana a Tomáš Klus. Koller při koncertu uvedl, že sám vezl pomoc na ukrajinské hranice.

„Když můžeme, musíme pomoct. Putin umí jen brát z cizího, my umíme darovat z vlastního. Putin bere životy. My umíme nabídnout nový život tady u nás," řekl hejtman Grolich. Přítomná byla i ukrajinská konzulka Anna Proško, která poděkovala za podporu. Příchozí také na dálku potleskem poděkovali premiérovi Petru Fialovi (ODS), který se včera vrátil z cesty ze zasažené Ukrajiny, kde se spolu se zástupci z Polska a Slovinska setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Lidé mohou na koncertu darovat peníze do kasiček nebo ve formě dárcovských sms pomocí QR kódů. Na koncertu se domluvilo město s krajem. Peníze by měly sloužit dětem ve Lvovské oblasti, která je partnerským regionem kraje, ale také z Charkova, což je partnerské město Brna.

Rusko vojensky napadlo Ukrajinu 24. února. Od té doby si boje vyžádaly mnoho obětí. Ze země prchly více než tři miliony lidí. Více než 200.000 je jich v České republice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Hladík, Jihomoravský kraj

Štítky ČR, Ukrajina, Rusko, hudba, boje, děti, charita, Brno, koncert, Jan Grolich, ODS, Markéta Vaňková, KDU-ČSL, Vladimir Vladimirovič Putin, David Koller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno rozehrál benefiční koncert na pomoc ukrajinským dětem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.