Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čím si zpestřit Štědrý den v Brně? Komentovaným krmením v zoo i bruslením

Nadešel Štědrý den a zatímco někteří jej nejraději tráví relaxací u vánočních pohádek a pojídáním napečeného cukroví, jiní ani 24. prosince neztrácejí chuť vyrazit za sportem a kulturou. Letos si mohou Brňané zpestřit nejočekávanější den roku komentovaným krmením v zoologické zahradě, řáděním na kluzišti na Kraví hoře či tradiční vánoční mší.

Bruslení na Štědrý den

Pohodovou zimní atmosféru je na Štědrý den možné nasát na nedávno otevřeném kluzišti na brněnské Kraví hoře. Sportoviště se nachází v budoucí nové čtvrti Nová Zbrojovka a láká na čtyřhodinový blok, během kterého je možné zadovádět si na ledě na bruslích. Na místě se nachází půjčovna bruslí, helem i výukových pomůcek pro děti. 


Otevírací doba o Štědrém dni: 10:00-14:00
Bližší informace

Na výstavu betlémů z celého světa

Zpříjemnění Štědrého dne nabízí Letohrádek Mitrovských v Brně, který hostí výstavu betlémů. Expozici tvoří tuzemské i zahraniční exponáty. Lákadlem je betlém s africkým Ježíškem, ručně malovaný betlém z roku 1933 nebo dioráma Život Ježíše Krista. Kromě pohledu na desítky unikátních betlémů čeká navštěvníky letohrádku také vánoční atmosféra, kterou dotvářejí nazdobené stromy a pestrá výzdoba.



Otevírací doba o Štědrém dni: 10:00-13:30
Bližší informace

Krmení v brněnské zoo

Ani o Vánocích se návštěvníkům neuzavírají brány brněnské zoologické zahrady. Nejenže je dnes možné si až do čtrnácti hodin prohlédnout všechna zvířata a pavilony, k vidění budou také oblíbená komentovaná krmení. Zoo láká na krmení lišky polární, které začne v deset hodin, pandy červené, jež odstartuje v jedenáct hodin, i velbloudů dvouhrbých, které je v plánu na 11:30.  Při procházce Mniší horou je možné zamířit také ke stromu přání před Beringií, na němž se nachází přáníčka zvířat.


Otevírací doba no Štědrém dni: 9:00-14:00
Bližší informace

Na vánoční mši

Tradiční vánoční mše, na kterých se každoročně sejdou rodiny s dětmi, příbuzní i známí, se letos opět uskuteční například v brněnské katedrále svatého Petra a Pavla. Na Petrov se budou moci lidé vydat v odpoledních hodinách, kdy zazní hudební výběr koled určených především pro nejmenší posluchače. Chybět nebude ani půlnoční mše, která se odehraje za doprovodu katedrálních žesťů a varhan přesně ve 24:00.


Vánoční mše na Štědrý den: v 16:00 a 24:00
Bližší informace

Ohodnoť článek

Foto Barbora Švubová, Pixabay.com

Štítky výstava, bruslení, sport, zoologická zahrada, příroda, akce, Štědrý den, Brno, Kraví hora, Ježíš Kristus, Zoologická zahrada Brno, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čím si zpestřit Štědrý den v Brně? Komentovaným krmením v zoo i bruslením  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.