Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Netflix nabízí prostitutky, uprchlíka nebo Kissing booth 3, HBO GO dokument o koronaviru

Thriller Beckett o uprchlíkovi v Řecku je na Netflixu poněkud neprávem zastíněn jedním z nejhorších filmů tohoto léta - Kissing booth 3. Ten přebil i nenápadný seriál o třech prostitutkách na útěku před pasákem. A pokud nemáte dost koronavirové pandemie, potěší vás dokument na HBO GO.

Beckett

Jen oni dva. Na dovolené v Řecku. Po tragické dopravní nehodě se turista Beckett probudí v nemocnici, jeho přítelkyně tam ale není. Ocitá se uprostřed nebezpečného politického spiknutí, kde se nikomu nedá věřit. Vydává se tedy na útěk s cílem dostat se na americkou ambasádu v Athénách a současně zjistit, kdo a z jakého důvodu mu jde po krku.

Poutavý příběh táhne především představitel hlavní role John David Washington, známý z filmů Tenet nebo BlacKkKlansman, sekunduje mu oscarová Alicia Vikander. Thriller je poměrně napínavým příběhem uprchlíka na útěku, který diváka vtáhne do děje a vycucne jej až někde v Řecku. A to i přesto, že scénář není kdovíjaké veledílo a podobných filmů už tady bylo několik.

A stejně je divák napjatý, co vlastně Beckett provedl, co jej odlišuje od kteréhokoliv jiného amerického turisty v jižní Evropě. Pokud se chystáte s přítelkyní na dovolenou do Řecka na vlastní pěst, je Beckett ideálním snímkem, který si pustit před cestou a uvést se tak po celou dobu dovolené do stresu.

Zdroj: Netflix

Kissing booth 3 (Stánek s polibky 3)

Tak se všechny třináctileté holky prožívající svou první lásku konečně dočkaly. Jestli vás první dva díly této prostoduché taškařice donutily protočit oči v sloup, u třetího pokračování budete mít chuť si bulvy z důlků vytrhnout a pak je sníst, jen abyste nemuseli sledovat, jak Elle se svými přáteli plní seznam šílených věcí, co chtěla vždycky udělat.

Stánek s polibky 3 nemá vtip, nemá dobré herecké výkony, nemá zajímavý scénář, nemá v podstatě vůbec nic. A právě to z tohoto snímku dělá paradoxně tak zábavnou záležitost. Protože když si jen pomyslíte, že tohle všechno tvůrci mysleli vážně, pobavíte se snad ještě víc než Elle s Leem, když po sobě vypijí pět půllitrových ledových tříští (což je nejspíš neskutečně zábavná činnost).

Na rozdíl od jeho předchůdců, kteří se snažili aspoň o nějaký dějový oblouk, si tento (doufejme poslední) díl vystačí jen s dilematem: Celý život jsem chtěla na Harvard, kde bych mohla být se svým klukem, ale můj nejlepší kámoš jde na jinou školu, co jenom budu dělat? No, ať se na to nemusíte dívat, Elle si užije velice zábavné léto, kdy se pokusí stihnout všechny věci ze seznamu „Co chci stihnout než půjdu na vysokou“. A to je vlastně vše. Jo, ještě se hlavním hrdinům do cesty připletou bývalé lásky. A to je už opravdu vše.

K tomu teda uspořádají středoškoláci i obrovskou party v domě, který chce rodina Noaha a Lea prodat (další smutná dějová linka, dům je plný vzpomínek, ach jo, věčná škoda, všichni jsou tak sentimentální). Takže sem může dojít asi sto lidí, aby náhodné dvě spolužačky řekly Elle: „Tady je to libový, my myslely, že seš chudá“. Sledování filmu je na vlastní nebezpečí, jelikož obsahuje plno obdobných perel, z kterých vám mohou začít krvácet uši. Své diváky si ale nejspíš Stánek s polibky 3 stejně najde.

Zdroj: Netflix

Holky z červeného gauče

Jak název naznačuje, Holky z červeného gauče jsou tři kolegyně prostitutky. Pracují ve stejném klubu, kde tráví s příchozími pány večery právě na onom gauči. Tedy až do chvíle, kdy se návštěva jednoho klienta zvrtne, začne být agresivní a slovo ne nebere jako odpověď. Dívky muže v sebeobraně zabijí a vydávají se na útěk před svým pasákem a jeho nohsledy. Začít nový život však není snadné.

Původem španělský seriál od tvůrců Papírového domu přichází toto léto na Netflix se svou druhou sérií. Coral, Wendy a Gina jsou poměrně sympatické a tento krimi thriller má místy i vtipné prvky. Pokud vás začátek příběhu nalákal a jste zvědaví, zda děvčata skutečně začnou s čistým štítem, dejte Holkám z červeného gauče šanci.

Zdroj: Netflix

Jedním dechem

Čínská dokumentaristka Nanfu Wang ve svém nejnovějším počinu odhaluje průběh koronavirové krize. Porovnává události z USA a z Číny, které se v mnohém podobají. Ať už v podcenění celé situace nebo v lhaní vlastním občanům. A tak se přesouváme do března 2020, kdy v čínském Wu-chanu všechno vypuklo. Kdo skutečně ale nese za celou situaci zodpovědnost?

Wu-chan odříznutý od celého světa zachycen kamerami. Jeho ulice, nemocnice, hřbitovy. Tady všude se divák s kamerou podívá, aby z přední řady zjistil, jak tehdy město vypadalo. Otřesné reálné záběry jsou pak dány do kontrastu s čínskou televizní propagandou, která svým občanům lhala a místo odpovědnosti za tristní situaci v zemi nemoc zlehčovala. Obdobný průběh pak následoval i ve Spojených státech, což vedlo k přeplněným nemocnicím a statisícům mrtvých.

Jelikož původem čínská režisérka žije již deset let v USA, má zmapované fungování státní správy v obou státech a odhalí, proč i přes odlišný politický systém došly oba státy k podobně tragickému výsledku a v boji s pandemií selhaly. Dokument Jedním dechem je k vidění na HBO GO.

Zdroj: HBO GO

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Netflix

Štítky Netflix, hbo, seriál, film, televize, HBO Go, prostituce, uprchlík, Řecko, léto, nemocnice, gauč, dům, USA, Stánek s polibky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netflix nabízí prostitutky, uprchlíka nebo Kissing booth 3, HBO GO dokument o koronaviru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.