Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské náměstí ožívá v rytmu jazzu. Vystoupí čeští i zahraniční umělci

Jihomoravská metropole se na dva dny v roce proměňuje na město jazzu. Tradiční hudební festival od včerejška láká na brněnské Dominikánské náměstí. Milovníci hudby se mohou těšit na koncerty známých kapel, všechna vystoupení jsou zdarma.

Hudební festival Bohemia JazzFest, který se již od roku 2005 koná na mnoha místech České republiky, nachází své věrné posluchače také v Brně. Druhým největším českým městem zaznívají tóny letošního ročníku už od pondělí. Dnes se mohou zájemci těšit na vystoupení české kapely propojující principy komorní a jazzové hudby Crossover Quintet a polské skupiny ELECTRIC SHEPHERD. Vstup na akci je bezplatný a možný jen s uznaným očkováním na nemoc Covid-19 nebo s negativním testem. 

Zakladatelem festivalu je Rudy Linka, úspěšný český jazzový kytarista, který od osmdesátých let žije a tvoří ve Spojených státech. Linkův profesní život je velmi bohatý. Po studiu na Pražské konzervatoři emigroval do Švédska a v polovině osmdesátých let se pak natrvalo usadil v Americe, kde soukromě studoval u slavných jazzových hudebníků, mimo jiné u Johna Scofielda nebo Jima Halla. V roce 1998 byl čtenáři hudebního magazínu Down Beat Magazine zvolen jedním z nejlepších kytaristů.


 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky JazzFest, Brno, Dominikánské náměstí, Rudy Linka, jazz, hudební skupina, hudební festival, USA, koncert, Česko, John Scofield, Jim Hall, Pražská konzervatoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské náměstí ožívá v rytmu jazzu. Vystoupí čeští i zahraniční umělci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.