Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pavilon Anthropos obsadí indiáni a lovci bizonů

Do brněnského Pavilonu Anthroposu vtrhnou indiáni či lovci bizonů, kteří se návštěvníkům představí v nové výstavě Moravského zemského muzea. K vidění budou nejen zajímavosti o životě původních obyvatel Severní Ameriky, ale také fotografie, videoukázky a mnoho dalšího.

Milovníkům indiánských kmenů se nová expozice otevře už zítra. „Indiánských kmenů existovalo velké množství. My jsme se rozhodli představit návštěvníkům lovce bizonů, kteří žili tradičně na severu, národy žijící na jihozápadě Ameriky a v neposlední řadě jsme se zaměřili na národ Inuitů. Ti se sice mezi Indiány neřadí, ale jejich kultura je natolik zajímavá, že jsme je museli také zařadit,“ řekla vedoucí dětského muzea Moravského zemského muzea, Sylva Brychtová.

Nedílnou součástí výstavy jsou také audiovizuální prvky. Mimo jiné například fotografie či ukázky umění. „Zpestřením výstavy je vyprávění, na kterém mluví jeden z indiáni původním jazykem-lakotsky. Součástí výstavy jsou ale i další projekce, které představují návštěvníkům fotografie nebo díla s indiánskou tématikou,“ vysvětlila Brychtová.

Na dětské návštěvníky čeká také počítačová hra, díky které si budou moci vyzkoušet nejrůznější dovednosti apačů. „Náplní počítačové hry je putování s animovanou postavou, kterou jsme nazvali Dlouhá míle. Spolu s Dlouhou mílí děti procestují americký kontinent a budou si moci vyzkoušet činnosti, které uměli indiáni z různých kmenů,“ uvedla mluvčí zemského muzea Barbora Javorová k výstavě, která potrvá do července příštího roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Brno, Moravské zemské muzeum, Anthropos, výstava, lovec, kmen, Severní Amerika, Amerika, muzeum, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavilon Anthropos obsadí indiáni a lovci bizonů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.