Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Městské divadlo Brno rozjelo svůj podcast

Pro všechny, kterým se stýská po kultuře, má Městské divadlo Brno (MdB) dobrou zprávu. Diváci, kteří v současnosti do divadla nemohou, se tak mohou setkat s herci Alešem Slaninou, Tomášem Sagherem či Hanou Holišovou alespoň audio formou.

Rozhlasové pořady z dílny MdB nabízejí nyní jedinečnou možnost pro diváky, aby se mohli setkat s herci a tvůrci. Prostřednictvím rozhovorů s vybranými hosty poskytnou nejrůznější zajímavé detaily a informace o jednotlivých titulech jejich repertoáru. Kromě současných inscenací zabrousí i do minulosti.

Podcasty jsou k dispozici od 4. února. Jejich příprava začala již v lednu. „O nápadu tvořit podcasty jsme se začali bavit začátkem ledna. Jejich napsání a nahrání trvalo tedy zhruba necelý měsíc. Další díly nebudeme přidávat pravidelně, ale podřídíme se tomu, jak se vše bude postupně vyvíjet,“ uvedla mluvčí MdB Kateřina Vižďová.

Dramatizace i pohádky

Podcasty jsou rozděleny do několika tematických kategorií. Sekce Dramatizace nabízí původně nedivadelní tituly, jež byly pro jeviště upraveny, Zlatý fond připomíná dnes již klasická díla hudebního divadla a Původní tvorba představuje inscenace, které měly v MdB světovou premiéru. Dále si posluchači mohou pustit také Pohádky předčítané herci a k poslechu budou postupně přibývat i části rozhovorů z odvysílaných dílů talk show MdB Klub.

Režii pohádek má na starost herec Tomáš Sagher, který má zkušenost i s režií dabingů. „S dramaturgem se shodneme na titulu a upravíme jej do přímých řečí. Samotné natáčení nám zabere dvě až tři hodiny. Zvolili jsme systém, že se sejdeme najednou všichni, kdo se na tom podílí, a nahrajeme vše na jeden zátah. Následně přidáme ruchy a opravíme případné chyby,“ řekl Sagher. Režíruje kromě svých kolegů i sám sebe, což je prý nejjednodušší. „Tím, že já mám představu, jak bych to chtěl udělat, nemusím sobě samotnému nic vysvětlovat,“ dodal.

Do budoucna se členové divadla rozpovídají také o muzikálovém hitu Poslední loď, rockové opeře RENT, muzikálové pohádce O statečném kováři nebo o dramatizaci románu Anna Karenina. Nejen dětší diváci se pak mohou těšit na pohádky Zlatovláska nebo Tři zlaté vlasy děda Vševěda. MdB Pocast je volně k poslechu v aplikacích Apple podcasts, Google podcasts a Spotify.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky divadlo, podcast, MdB, Městské divadlo Brno, herec, Brno, Hana Holišová, Aleš Slanina, pohádka, kultura, Tomáš Sagher, Google, Apple, Anna Kareninová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské divadlo Brno rozjelo svůj podcast  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.