Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

To nejlepší z domácí scény. Na Panelce v Lulči zahrají Bert & Friends nebo 1flfsoap

Bert & Friends, 1flfsoap a Good Times Only. Koncertem hned tří kapel už tuto sobotu zakončí léto v Lulči na Vyškovsku. Nedaleko přírodního koupaliště U Libuše tím vyvrcholí série akcí, které pořádají při bistru Panelka.

Charismatický lídr, jedinečný zvuk nebo třeba virální hit Plody moří. To jsou jen některé důvody, proč se kapela Bert & Friends, která při udílení cen Anděl 2019 zabodovala v kategorii Objev, dostává do širšího povědomí posluchačů. Na konci minulého roku skupina debutovala s albem Supr. 

„Spojte si brakový italský osmdesátkový pop, hudební dadaismus skupiny Vltava a sci-fi space operu a máte Bert & Friends. Nebo alespoň přibližně. Takhle neobvykle v téhle zemičce už dlouho nikdo nezněl,“ popsal uskupení kolem zpěváka Alberta Romanuttiho hudební publicista Karel Veselý. 

Lidem v Lulči se představí také 1flfsoap, dravá elektronická kapela, která se dle svých slov snaží vyhnat z měst zápach electroswingu. A skupina Good Times Only hrající nezávislý pop. 

Léto na Panelce

„To je nejlepší den v mém životě,“ svěřila se dívka kamarádce hned poté, co na Panelce dohráli Hello Marcel. Strhující koncert disco-punkové dvojice vyvolal emoce silné natolik, že hudebníci jen stěží opouštěli pódium. Podle Tomáše Poprika, který zdejší koncerty pořádá, jsou lidé vesměs spokojení. „Atmosféra bývá super a všechny kapely dostaly zaplaceno,“ zdůraznil. U zatopeného lomu Libuše tak kromě už zmíněných Hello Marcel zahráli například matador klubové scény Ventolin, Muzikant Králíček nebo elektronické duo Buran Buran.

Akce přitom probíhají díky opatřením, které vláda přijala kvůli koronaviru. „V březnu zrušili všechny koncerty a festivaly. Chtěli jsme proto alespoň trochu pomoct kapelám, které nemohly hrát. Zároveň tak lidé mohou spojit kulturu třeba s koupáním,“ vysvětlil Poprik, který jinak provozuje brněnský klub Kafara. 

Sobotní koncert v Lulči začíná v osm hodin večer. Vstupné na místě je 350 korun. 
 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bert & Friends

Štítky Bert & Friends, 1flfsoap, Luleč, panelka, hudební skupina, koncert, okres Vyškov, bistro, Karel Veselý, Vltava (Helsinky), Good Times

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

To nejlepší z domácí scény. Na Panelce v Lulči zahrají Bert & Friends nebo 1flfsoap  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.