Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Maraton hudby sviští Brnem. Mucha, Zvíře jménem Podzim, Play Party ve Trojce, letní kino nebo Katarína Knechtová

Vedra pokračují a Brno rozpaluje také program na víkend. Město už tento týden naprosto obsadila muzika, tóny nejrůznějších hudebních žánrů se nesou celým centrem. Štafetu si předávají interpret za interpretem a Maraton Hudby pomalu postupuje do finále. O víkendu se můžete těšit například na Muchu, Jana Bendinga, Zvíře jménem podzim nebo Katarínu Knechtovou. V Trojce na vás zase čeká nejteplejší party ve městě.

Hudba ovládla Brno. Noty padají ze střech, místo chodníků vyrostly osnovy a stromy začaly připomínat houslové klíče. I tak se dá Brno vidět, když propukne Maraton hudby. Ten už je v plném proudu a denně nabízí naprosto plný program. Zastavit se můžete v kteroukoli odpolední až večerní dobu například na Římském náměstí, do Music Labu, na Ponavu nebo do Kabinetu Múz, kde zrovna dnes vystoupí například zpěvačka Načeva s kapelou Zdivočelí koně. Na Moraváku se dokonce dočkáte i divadla a na Dominikánském náměstí dnes potkáte Jana Bendinga s kapelou.

Na Jakubáku se hudbě také nevyhnete. Celý den tady totiž probíhá akce s názvem Bezuliční busking.  Ten ovšem najdete také na Moraváku, Malinovského náměstí, na Šilingráku, náměstí svobody a dokonce i v Myší díře pod Hlavním nádražím. Od čtyř hodin už na Jakubáku vystupuje legenda berlínské scény Stephen Paul Taylor a pokud se necháte unášet tóny dalších talentovaných hudebníků, dočkáte se v osm hodin také například Muchy. 

Zamířit dnes můžete také do kina. Filmovým fanouškům jistě neušel excelentní snímek s Bradem Pittem a Leonardem DiCapriem Tenkrát v Hollywoodu, který můžou znova vidět na plátně v letním kině u vily Löw-Beer. Film začíná v devět hodin.

Pokud už máte vedra plné zuby, chtěli byste se trochu ochladit a nadýchat se melancholie spadaných listů, zamiřte v sobotu v osm hodin do Kabinetu Múz. Do Brna totiž zavítá skupinka talentovaných hudebníků se svým projektem Zvíře jménem Podzim. Toto hudební stvoření, které vyhrálo cenu Anděl, vás pohladí na duši svým hebkým a teskným kožíškem a zanechá ve vás nezapomenutelný zážitek. 

Je vám naopak pořád málo teplo? Vydejte se v sobotu do Trojky! PLAY PARTY na podporu LGBT vás jistě rozpálí do běla. Když totiž Brno nemůže do Prahy na Pride, udělá si vlastní!

Hudební porci nadělí i Biskupský dvůr, a to v neděli. Štafetu v Maratonu hudby přebírá slovenská zpěvačka Katarína Knechtová, kterou rozhodně znáte díky hitu Spomal nebo ústřední písničce k filmu Bathory. Aktuálně připravuje své, v pořadí již šesté, album a rozhodně bude o co stát. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zvíře jménem podzim

Štítky kultura, Brno, maraton hudby, Katarína Knechtová, hudba, letní kino, Kabinet múz, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Tenkrát v Hollywoodu, Ceny Anděl, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Maraton hudby sviští Brnem. Mucha, Zvíře jménem Podzim, Play Party ve Trojce, letní kino nebo  Katarína Knechtová  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.