Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stánky na Zelném trhu lákají na ochutnávky všelijakých piv a pivních pochutin

Ochutnávky piv a pivních pochutin čekají na návštěvníky na Zelném trhu, a to od pátečních 13 až do nedělních 16 hodin. Milovníci piva se mohou těšit na stánky jako jsou například Minipivovar Křikloun, Jarošovský pivovar, Rojc, Pivnicä Futro, Brewniverse a další.

Akce se zpravidla koná dvakrát do roka, v červnu a v září. „Poslední dva roky jsme přidali festival i v květnu, ale letos nám do toho vtrhla korona. A tak i kvůli prodejcům jsme se rozhodli uspořádat ochutnávky i v během léta,“ uvedl jeden z organizátorů akce Jaroslav Zelina.

Stánky s pivem

Piva, která jinde nenajdete

Na návštěvníky čekají jak pravidelné stánky, tak i zcela nové. „Festival na Zelném trhu s naším Brewniverse stánkem navštěvujeme téměř pokaždé,“ sdělil zástupce pivovaru Brewniverse Jan Němeček. „Vynechali jsme vlastně jen tehdy, když nás zákazníci vypili a neměli jsme volné sudy na festival,“ dodal.

Pravidelnou návštěvnicí je i Tereza Hermanová. „Chodíme na tyhle akce pravidelně s kamarády, protože vždycky mívají skvělý výběr piv, i takových, které v Brně moc nenajdete,“ okomentovala Hermanová. Naopak novým návštěvníkem je Tomáš Šíma. „O akci se dozvěděl kolega na Facebooku a byli jsme oba zvědaví, tak jsme se přišli podívat a něco i ochutnat,“ řekl Šíma.

Pivovary

Pivo chutná ve skle nejlíp

Letos kvůli obavě ze šíření nákazy koronavirem se pivo točí do jednorázových kelímků. „Vždycky jsme točila do skla, protože ve skle pivo chutná nejlíp. Ale v rámci obav s vratnými sklenicemi jsme zavedli plastové kelímky,“ okomentoval Zelina.

Každý pivovar má připraveno i něco k zakousnutí ze svých regionálních pochutin. Na návštěvníky čekají nejenom pivovary ale i stánky s jinou tématikou, například s řemeslnou výrobou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky pivo, Zelný trh, ochutnávky, Brno, pochutiny, Zelný trh (Brno), pivovar, Jarošovský pivovar, sklo, minipivovar, Jan Němeček, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stánky na Zelném trhu lákají na ochutnávky všelijakých piv a pivních pochutin  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.