Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Oliver Koletzki na Špilberku, Lenka Dusilová na PechaKuchanight, foodfestivaly, ochutnávka piv, burlesky a exotické ovoce

Víkend se na nás řítí vesmírnou rychlostí a vy třeba ani nevíte, co s dnešním či zítřejším večerem. Pokud byste nejraději zůstali doma a uvařili si něco dobrého, můžete svoje chutě vzít s sebou na výlet. Tento víkend bude totiž převážně ve znamení dobrého jídla a pití. Po celém Brně najdete gastronomické festivaly a ochutnávky piv či exotického ovoce a pozadu nezůstane ani Znojmo. A pokud se těšíte i na nějakou tu hudbu, jistě vaši náladu zvedne Lenka Dusilová nebo Oliver Koletzki. A chybět nebudou ani burlesky!

Konečně končí pracovní týden a před námi jsou zase dva dny volna. Jak je využijete je pouze na vás. Můžete zůstat relaxovat doma nebo vyrazit do ulic Brna. Už dnes například v 18:30 na Prýglu vypluje speciální večírkový parník s jedinečnými barmany, vášnivými tanečníky a sexy burleskami. K dispozici budou také skvělé drinky a zábava, o kterou byste neměli přijít. Nezapomenutelný tříhodinový zážitek na parníku si pro všechny nadšence burlesky připravili La Petite Scène - Malá cabaretní scéna a Cabaret des Péchés.

Pokud byste rádi vyrazili mimo Brno, zajeďte se podívat do nedalekého Znojma. Výlet po okolí či sklípku můžete ještě přikořenit návštěvou festivalu DEJ SI FOOD. Barevné sushi, domácí špagety míchané v bochníku parmazánu, originální burgery, hmyzí lahůdky, ale i vegetariánské speciality budou na všechny gurmány čekat ode dneška až do sobotního večera. Návštěvníci se mohou těšit na vybrané slané pokrmy i sladké dobroty. Chybět nebudou rolovaná zmrzlina, makronky, bubble wafle nebo palačinky. K tomu osvěžující míchané alko i nealko drinky, víno nebo pivo.

Brno ovládl také festival PechaKucha Night. Ten dnes uvede krom dalšího programu také jedinečný koncert Lenky Dusilové, který bude pro všechny návštěvníky zcela zdarma a začne v osm hodin. Krom koncertu se můžete těšit také na komentovanou prohlídku augustiniánského opatství nebo výstava Šest žen. Festival má za úkol veřejnosti představit nová i zrenovovaná kulturní a historická místa, o kterých v průběhu festivalu probíhají zábavné přednášky. 

Kdo by místo hudby žíznil po pivu, není nic snažšího než se jít projít na Zelný trh. Tady můžete ochutnat zlatavý mok z netradičních pivovarů a regionální speciality k jídlu, na každém stánku. Ode dneška až do neděle se tak z centra stane labužnické místo. 

Když už na Zelňák zavítáte, stavte se i do Tržnice. Milovníci exotického ovoce si zde určitě přijdou na své aniž by museli opustit Česko. Africké trhy nabídnou v sobotu od desíti hodin to nejmáslovější avokádo, čerstvé dračí ovoce, sušené banány na slunci nebo šťávu z čerstvé cukrové třtiny. Kdo chtěl někdy v životě zkusit papáju, zralé ananasy nebo mango, nechte se zlákat vůní. 

I když to už vypadalo, že toto léto bude zahraniční účast nereálná, organizátorům hudby na Špilberku a klubu EXIT se podařilo ulovit opravdový klenot. Na Západní kurtinu hradu Špilberk dorazí pod širé nebe německá legenda Oliver Koletzki! Majitel labelu Stil vor Talent a skvělý hudební vypravěč zavítá do Brna po 3 letech a bude to vůbec jeho první vystoupení v České republice v rámci Open Airu. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vojtěch Kába

Štítky Brno, kultura, jídlo, burlesky, prygl, zelný trh, Špilberk, pivo, ovoce, burleska, Lenka Dusilová, Oliver Koletzki, festival, hudba, Znojmo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Oliver Koletzki na Špilberku, Lenka Dusilová na PechaKuchanight, foodfestivaly, ochutnávka piv, burlesky a exotické ovoce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.