Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Divadlo v Industře, výstava obrazů k brněnským legendám, stand-up v Artbaru, plavba s burleskami, Scalní letňák a Dan Vertígo

Ostrava ruší festivaly a Brno se stále drží na vrcholu kultury. Jako každý týden i ten následující přináší koncerty, letní kino i umění ať už ve výtvarné nebo divadelní formě. Chybět nebude ani netradiční plavba s burleskami a dobrým pitím na Prýglu nebo humor v podání standupových komiků Tigrana a Jiřího. Nečekejte, až vám kultura frnkne před nosem a přijďte si ji užít!

Přichází další červencový týden, který si můžete prázdninově užít i když chodíte do práce. Na kulturu a zábavu se totiž pokaždé najde místo. V nejisté době, kdy se kulturní události ruší, tak není radno nechat si ujít jakoukoli možnost prožít umělecký zážitek. Stavte se proto hned v pondělí o půl deváté do Industry, kde se dočkáte skvělého divadelního představení. Politiská satira Opravdu živé interwiew s opravdickým Petrem Kellnerem si bere na mušku jednoho z nejbohatších Čechů, který se nerad objevuje v médiích. Herci z divadla Feste si tak sami jeden takový rozhovor naplánovali a hodlají vám ho v první repríze hry předvést v plné parádě.

V úterý si určitě najděte čas na umění. 21. července ve čtyři hodiny odpoledne odstartuje na Moravském náměstí v rámci festivalu UPROSTŘED již podruhé výstava, na které pracovaly děti z brněnských základních škol spolu s brněnskými výtvarníky z Hearts of Creation. Projekt Brrr No - multimediální místopis  vznikl díky organizaci Kávééska ve spolupráci s dětmi, které po dobu koronaviru napsaly nové brněnské legendy, a místní ilustrátoři je pak obrazově oživili. 

Pokud ještě nebudete kulturou dostatečně nasyceni, můžete zavítat na úterní Scalní letňák. Na nádvoří Místodržitelského paláce Moravské galerie opět Scala promítne jeden ze svých skvělých snímků. Tentokrát o půl desáté divákům naservíruje akční komedii s Johnem Malkovichem a Bradem Pittem v hlavních rolích Po přečtení spalte. 

Ve středu v 19:30 si udělejte čas na Trojku. Kulturní kavárna na Dominikánském náměstí přivítá na venkovním podiu brněnského písničkáře Dana Vertíga s novou kapelou. Pod širým nebem si tak můžete poslechnout nakažlivě pozitivní vokál, skrze něj nás bere jako průvodce na své mnohdy poetické, mnohdy úsměvné cesty vlakem nejen skrz českou krajinu.

Pokud si chcete polechtat bránici a užít si večer s třeskutým humorem, vydejte se ve čtvrtek do ArtBaru. Známí komici Jiří Jakima a Tigran Hovakimyan předvedou své výstupy ostré jako žiletka a jedno oko nezůstane od smíchu suché. A když si k tomu přidáte ještě orosený půllitr zlatavého moku nebo drink, nebudete litovat návštěvy.

Co si takhle užít naprosto netradiční plavbu na lodi? La Petite Scène - Malá cabaretní scéna a Cabaret des Péchés si pro všechny nadšence burlesky připravili nezapomenutelný tříhodinový zážitek na parníku. V 18:30 v pátek na Prýglu vypluje speciální večírkový parník s jedinečnými barmany, vášnivými tanečníky a sexy burleskami. K dispozici budou také skvělé drinky a zábava, o kterou byste neměli přijít. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl - neobyčejné Brno

Štítky kultura, Brno, kino, výstava, cabaret, standup, divadlo, koncert, burleska, Tigran Hovakimyan, Ostrava, umění, festival, Petr Kellner, Brad Pitt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Divadlo v Industře, výstava obrazů k brněnským legendám, stand-up v Artbaru, plavba s burleskami, Scalní letňák a Dan Vertígo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.