Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Kino v kavárně, Brünwerk, hudební piknik Rádia R, gastrofestival v centru a pořádně rozjetý Moravák

Že už jste se nemohli dočkat kultury? Je to tady. Brno si opět přichystalo pořádnou porci zábavy. Na menu je jídlo, pití, hudba, film i tancovačka. Zelená kniha v Café práh na plátně, Brünwerk v Huse na provázku, hudební Piknik rádia R v Lužánkách, voňavý festival s jídlem na Svoboďáku a hudební kolotoč na Moraváku. Léto začíná!

Po dlouhé době koronavirovýchnopatření se znovu můžeme vydat za kukturou. A Brno má samozřejmě opět co nabídnout. Vydat se můžete třeba hned zítra 22.6. na promítání filmu Zelená kniha do Café Práh. K filmu si místo obvyklého popcornu můžete dát dobrou kávu a dortík. Vstupné je zcela zdarma.

Od úterý 23. června začíná na náměstí Svobody festival Léto v Brně. Těšit se můžete na stánky s dobrým jídlem i pitím, na pultech najdete i dřevené dárky či ručně vyráběné šperky.

Ve středu 24. června se vydejte do Black Box Cafe, kde na vás bude čekat blešák. Ten ake nebude ledajaký, zaplatit za nabízené věci můžete výměnou, neboli s swajpem něčeho svého. V nabídce bude oblečení, knihy, hračky pro děti i boty. V případě zájmu můžete věci do nabídky průběžně už teď nosit do kavárny.

Čtvrtek bude patřit hudbě. Atrium v Huse na provázku zaplní libozvučné tóny seskupení Brünwerk. Poezie všedního dne Petra Rybíze Tomana v doprovodu improvizačního tělesa pod kuratelou Pavla Zlámala. Nový, lokálně autentický hudební projekt hravých mistrů jazzové improvizace. Hudbu lahodící uchu doplní velmi vtipné texty.

I v pátek se dočkáme hudebního veselí. Fléda společně se samotným městem Brnem srdečně zve na Moravské náměstí, kde proběhne první letní festival ACH ANO open air. Na stagi postupně vystoupí například Mani-Ak-47 show, Koukr & Black Sheep Cartel a dj sets od Diskoteka a Krl One.

Na Moraváku to bude žít i druhý den. Sobotní večer se před Moravskou galerií rozprostře na pódiu hudební zábava. EXIT CLUB rozpálí léto tanečními tóny a prostoru k pohybu bude skutečně hodně. 
 

Pokud hudbu vyloženě žerete, vydejte se 26. června do Lužánek, kde na vás bude čekat Piknik v parku Rádia R. čeká vás skvělý lineup s kapelami a DJji jako Jack the Hipper, Laokoon, Skákající králíčci, Whithe, Abu, GlitchGoose a dalších. Nejen chlebem živ je člověk. 
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl

Štítky Tipy, týden, kultura, Brno, festival, jídlo, hudba, kniha, film, kavárna, Divadlo Husa na provázku, Lužánky, piknik, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Kino v kavárně, Brünwerk, hudební piknik Rádia R, gastrofestival v centru a pořádně rozjetý Moravák  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.