Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hudební kluby v Brně většinou obnoví provoz až v září

Hudební kluby v Brně zatím ani po uvolnění opatření proti šíření koronaviru neobnoví provoz. Kulturní akce se sice podle vládního harmonogramu mohou konat od 11. května, ale za podmínek, které lze v klubech podle provozovatelů těžko splnit. Počet účastníků nesmí překročit 100 a lidé musí dodržovat rozestupy. Kluby jsou od března uzavřené kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru.

Oldřich Vojáček z Eleven clubu v Dominikánské ulici uvedl, že některé kluby jsou závislé na příjmech z prodeje občerstvení. Prodej ale po 11. květnu zatím nebude možný, restaurační služby v interiéru plánuje vláda uvolnit až koncem měsíce.

Podmínky konání akcí stále nejsou jasné

„Příjmy ze vstupenek nestačí na zaplacení provozu, proto nemá smysl otevírat klub, dokud nebude v provozu i bar. Předpokládáme, že klub otevřeme až od září, pokud se situace nezmění. Rozhodli jsme se však zahájit dříve letní kino na Špilberku. Akci pořádáme každé léto. Letos bude první promítání 13. května," řekl Vojáček.

K obnově provozu se zatím nechystá ani klub Fléda .„Pro 100 lidí zatím neotvíráme. Provoz pravděpodobně obnovíme na podzim. Program chystáme od září. Stále se nám ale zvyšují ztráty. S městem momentálně jednáme o možnostech podpory," řekl majitel klubu Lukáš Stara.

Vedení Sono centra v ulici Veveří zatím neví, kdy bude moci klub otevřít. Chybí bližší informace o dalším uvolňování vládních opatření. „Vzhledem k velikosti klubu nemá smysl otevírat pro 100 lidí. Nikdo zatím nespecifikoval, jaké podmínky se nás budou týkat," řekl mluvčí Sono centra Adam Pitrocha.

Nic 2020

Některé kluby se zapojily do iniciativy pražské radní pro kulturu Hany Třeštíkové Nic 2020. Lidé mohli podpořit své oblíbené kluby, divadla, kina nebo festivaly zakoupením vstupenek na symbolickou akci, která se konala 1. května. Z brněnských klubů se projektu zúčastnily Vibe club ve Starobrněnské ulici, Faval Music Circus v Křížkovského ulici, Metro Music Bar v Poštovské ulici, Sono centrum i Fléda.

Na brněnské hudební mapě už koronavirová krize vymazala jedno důležité místo - prodejnu Indies v Poštovské ulici s 30letou tradicí. V posledních letech tam lidé chodili hlavně pro lístky na koncerty, méně už pro hudební nosiče.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, Fléda

Štítky hudební kluby, koronavirus, uzavření, léto, opatření, Brno, Oldřich Vojáček, Sono Centrum, Hana Třeštíková, koronavirová krize, Fléda, Indies Records, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební kluby v Brně většinou obnoví provoz až v září  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.