Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Letní shakespearovské slavnosti začnou až v červenci a budou kratší

Letní shakespearovské slavnosti letos začnou o měsíc později a budou kratší. Na brněnském Špilberku odstartují 21. července inscenací Zimní pohádka. Plánovanou premiéru komedie Bouře v režii tandemu SKUTR přesunují organizátoři na další sezónu. Předprodej vstupenek na Slavnosti by měl začít v červnu.

Pořadatelé Slavností musí kvůli pandemii měnit program

„Opatření vyplývající z pokusů zastavit proradný virus, prozkoumat ho a vyhnat nám aktuálně nedávají jinou možnost, než posunout zahájení Slavností. Po pečlivém zvážení situace jsme se rozhodli letošní ročník realizovat bez premiéry komedie Bouře v režii tandemu SKUTR, která byla plánovaná na 24. června. Letní shakespearovské slavnosti tak tento rok začnou o měsíc později a budou kratší,“ řekl umělecký ředitel Libor Gross.

Zahraniční herci na česká divadelní prkna nepřijedou

Koronavirová pandemie přinese do letošního ročníku několik vynucených změn. Jednou z nich bude nepřítomnost zahraničních herců. „Bratislavští kolegové letos diváky v Česku nepotěší, podobně jako se bohužel ani my nepodíváme do Bratislavy. Vzhledem k mezinárodnímu obsazení to odnese i Sen noci svatojánské v podání Prague Shakespeare Company," doplnil Gross. 

Na Špilberku odstartuje Slavnosti Zimní pohádka

Organizátoři ujišťují diváky, že na tradičních tuzemských scénách v Praze, Brně i Ostravě jsou Shakespearovy hry připraveny k uvedení. Brněnskou část programu odstartuje 21. července v prostorách hradu Špilberk Zimní pohádka. V následujících dnech se můžou diváci těšit na známé komedie jako Mnoho povyku pro nic, Zkrocení zlé ženy nebo Veselé paničky windsorské. Pro milovníky tragédií nechybí v repertoáru ani legendární Hamlet.

Limit diváků na jednom místě je nyní stanoven na sto osob

Podle posledního rozhodnutí vlády mohou divadla začít hrát 11. května a nesmí přitom překročit limit sta osob na jednom místě. Obsazena tak může být jen každá druhá řada. „Bezpečnost a s tím související stanovený limit počtu diváků na představení je pro nás nyní naprostou alfou a omegou,“ dodal Gross. Vzhledem k dynamickému vývoji situace je možné, že se limit do startu Slavností ještě bude upravovat.

Kompletní program Letních shakespearovských slavností na brněnském Špilberku najdete ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto shakespeare.cz | Zdroj s použitím TZ

Štítky Letní shakespearovské slavnosti, Špilberk, divadlo, festival, Shakespeare, slavnost, komedie, pohádka, William Shakespeare, vstupenka, Česko, Sen noci svatojánské, premiéra, Bratislava, Zkrocení zlé ženy, Hamlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní shakespearovské slavnosti začnou až v červenci a budou kratší  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.