Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnský Majáles v květnu nebude, pořadatelé hledají nový termín

Brněnský Majáles, akce s návštěvností v řádu desítek tisíc lidí, se letos neuskuteční v tradičním květnovém termínu. Organizátoři hledají náhradní termín, který bude pravděpodobně v září. Pro odklad se rozhodli kvůli nejisté situaci spojené s opatřeními proti šíření koronaviru.

Sedmnáctý ročník festivalu se měl konat 1. května na brněnském výstavišti. "Předpokládáme, že v polovině dubna zveřejníme náhradní termín. Již zakoupené vstupenky budou platit na nový termín, případně na příští rok. Společně s Majálesem organizujeme i akci Utubering, která se bude letos konat zvlášť. Zatím však nevíme, ve kterém měsíci," řekla ČTK mluvčí Brněnského Majálesu Karolína Křenková.

Záleží na vládě i na sponzorech

O odkladu uvažují i organizátoři Studentského majálesu, který se v minulých letech konal v areálu Hněvkovského v Komárově. Letos měl být 22. května. Organizátoři však předpokládají, že akci odloží na podzim. "Myslíme si, že i kdyby to vláda povolila, tak by od nás nebylo zodpovědné pořádat v aktuální situaci tak velkou akci," řekl organizátor Studentského majálesu Marek Sedlák.

Někteří pořadatelé brněnských festivalů nečekají jen na rozhodnutí vlády, ale i sponzorů. Obávají se také menšího zájmu návštěvníků.

"Aktuálně doufáme, že festival bude. Záleží i na našich sponzorech, kteří mají problémy kvůli koronaviru. Máme na programu také dvě zahraniční kapely, za které bychom asi museli hledat českou náhradu, protože se nejspíš nedostanou přes hranice," řekl hlavní organizátor Obrfestu Jiří Nevěřil.

Odkládají se i další festivaly

Multižánrový festival se má konat 19. a 20. června v brněnských Maloměřicích. Pokud organizátoři termín přesunou, majitelům vstupenek prodlouží platnost. Rozhodnout se chtějí do konce dubna.

Odkládají se i některé další festivaly na jižní Moravě. Pořadatelé květnového Kollerfestu u Vranovské přehrady oznámili, že festival bude až příští rok. Přesune se také Morava Park Fest, který se měl konat v červnu v Blansku. O náhradním termínu organizátoři rozhodnou na konci května.

Autoři | Foto Brněnský Majáles

Štítky ČR, pop, hudba, koronavirus, festival, Jihomoravský, Brněnský Majáles, vláda, majáles, Brněnské výstaviště, Komárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský Majáles v květnu nebude, pořadatelé hledají nový termín  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.