Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kultura v Brně přežívá dál i přes bezpečnostní opatření, kina i kluby pouze omezují kapacity do sta účastníků

V souvislosti s prevencí nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem zakázala Bezpečnostní rada pořádání událostí v kapacitě nad sto účastníků. Brno je však kulturní město každým coulem, mnohá kina, kluby a další instituce se proto rozhodly kapacity snížit a vyhnout se tak úplnému zrušení programu. Kam se tedy v Brně, pokud budete dostatečně rychlí, můžete vydat?

Kino Lucerna a Scala se chtějí vejít do limitu

Pokud jste plánovali zajít na film na plátně, nezoufejte. Malé brněnské kino Lucerna snižuje kapacitu na 99 osob a nadlimitní lístky bude následně řešit individuálně. 

O filmový zážitek nepřijdete ani ve Scale. Stejně jako Lucerna omezuje Univerzitní kino prodej lístků na promítání na 99, takže pokud si pospíšíte, do sálu se dostanete bez úhony. 

KKRD BOYZ přežijí i koronavirus

Podobně jako kino Lucerna a Scala se se zákazem shromažďování popasovalo i divadlo Husa na provázku. Velkou Provázek scénu sice divadlo uzavírá, v provozu ale zůstává malá sklepní scéna, která uvede reprízy Pravidel bincárny od legendárních KKRD boyz. 

BURANTEATR pojede také do sta

Na představení si můžete zajít i do Buranteatru. Pokud jste stihli ulovit lístek na některou z událostí, která má kapacitu do sta osob, o kulturní zážitek nepřijdete. 

Za hudbou do Kabinetu, Melodky nebo Staré pekárny

Program neruší ani Kabinet Múz, který koncerty taktéž pouze omezí na počtu vstupenek. Stejně reaguje i Stará Pekárna nebo Melodka, limit tady stanovili do stovky účastníků. Ostatním zájemcům nad limit budou pořadatelé vracet peníze. 

Jistá si ohledně budoucích akcí zatím není hodně navštěvovaná a nejen studenty milovaná Fléda. 

Cabaret nechává brány otevřené

Strach nemusí mít ani budoucí návštěvníci Cabaretu des Péchés. Peprnou atmosféru burlesky, krkolomné kreace i tajuplná představení si budou moci vychutnat v celé své kráse. 

Sportovní fanoušci mají smůlu

S závislosti na rozhodnutí Bezpečnostní rady ruší utkání například HC Kometa Brno. Zastavila prodej vstupenek na zápasy play-off, fanoušci, kteří si již stihli dobít permanentku na čtvrtfinále proti pražské Spartě, mají možnost si vyzvednout peníze během úterý 10. března do 16:00 a ve čtvrtek 12. března od 09:00 - 15:00 na hlavní pokladně. O budoucím vývoji a okolnostech, za jakých bude probíhat play-off Tipsport extraligy, bude informovat průběžně.

Limit sto osob bude i na utkání fotbalových zápasů FC Zbrojovky. 

SK Líšeň budoucí postup zatím nezveřejnila. Informace k plánovanému zápasu dodá během nejbližší doby. 

Volejbalový klub Královo Pole kvůli nařízení odkládá extraligový turnaj juniorek, čtvrtfinálová soutěž žen se uskuteční, ale bez diváků. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto provazek.cz

Štítky Kultura, Brno, koronavirus, bezpečnost, limit, sport, kino, COVID-19, Palác Lucerna, Scala, Buranteatr, bezpečnostní opatření, Extraliga ledního hokeje, Divadlo Husa na provázku, HC Kometa Brno, SK Líšeň, Kabinet múz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kultura v Brně přežívá dál i přes bezpečnostní opatření, kina i kluby pouze omezují kapacity do sta účastníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.