Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Parkoviště u nové atletické haly v Bohunicích bude oproti původnímu návrhu třikrát větší

Rada města Brna schválila u nové atletické haly v bohunickém kampusu trojnásobné zvětšení plochy parkoviště pro diváky. Přibydou také nové technologické rozvody.

Parkoviště u haly se oproti původnímu plánu třikrát zvětší

Rada města Brna na svém zasedání rozhodla o tom, že počet parkovacích míst u haly zvětší z osmačtyřiceti na sto sedmdesát. „Těší mě, že se nám před samotnou stavbou podařilo dodatečně rozšířit parkovací místa u atletické haly tak, aby jejich počet více odpovídal divácké kapacitě sportoviště,“ radoval se první náměstek primátorky města Brna Petr Hladík. Navýšení kapacity se na rozpočtu projektu podepíše navýšením o více než jednadvacet milionů korun.

Od původního projektu se tedy velikost parkoviště třikrát zvětší. „Napravujeme špatně připravený projekt po našich předchůdcích, kteří řešení parkování u atletické haly neměli zpracované vůbec,“ popsal radní pro oblast investic David Grund. Kromě zvětšení parkoviště bude mít hala i nové technologické rozvody za necelého půl milionu korun.

Původní plán schválil tehdejší primátor města Brna Petr Vokřál

Prvotní smlouva o atletické hale Kampus byla podepsána tehdejším primátorem města Brna Petrem Vokřálem a zástupci zhotovitelského sdružení firem druhého srpna minulého roku. „Atletická hala bude sloužit jak studentům Masarykovy univerzity, tak výkonnostním sportovcům a sportovním klubům. Právě se sportovci a sportovními kluby jsme také řešili nejvhodnější parametry sportovišť a zázemí," sdělil při podpisu smlouvy Vokřál.

Atletická hala by měla být hotová v roce 2021

Realizace stavby se od původního plánu nezmění. „Zahájení lze očekávat v květnu roku 2020. Hala mezi ulicemi Netroufalky a Bítešská by měla být dostavěná v druhé polovině roku 2021. V současné době je plnění zhotovitele ve fázi zpracování dokumentace,“ dodal Grund.

Třípodlažní objekt bude sloužit sportovcům i studentům Masarykovy univerzity. „Kapacita haly bude 2200 diváku,“ uvedl v minulosti předseda představenstva realizující společnosti Robert Suchánek.

Autoři | Foto MMB

Štítky parkoviště, atletická hala, hala, Bohunice, Brno, Brno-Bohunice, parkování, projekt, Petr Vokřál, Masarykova univerzita, Petr Hladík

Parkoviště u nové atletické haly v Bohunicích bude oproti původnímu návrhu třikrát větší  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.