Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výtvarníci pomáhají dětskému domovu. Účastí na dražbě jejich obrazů můžete pomoci i vy

Umění pomáhá. Festival KOMA s sebou krom jedinečné atmosféry a zábavy přinesl také jednadvacet obrazů na téma Milníky. Jejich tvorbu mohli účastníci sledovat přímo na festivalu, teď pomohou dětem z dětských domovů. Druhý ročník benefiční aukce pro děti v nouzi odstartoval v pondělí.

Že se dá skrze umění pomáhat, se přesvědčili výtvarníci, kteří se loni podíleli na živém benefičním malování v rámci komiksového festivalu KOMA. Na této jedinečné šou bylo ilustrátory vytvořeno několik obrazů, které pomohly spoustě znevýhodněných dětí. Každý výtvarník originálně zpracoval téma festivalu, kterým byli loni Ohrožené druhy.  

Následná aukce vynesla krásných 23 tisíc korun, za které organizátoři pořídili handicapovaným a společensky znevýhodněným dětem koloběžky a výtvarné potřeby na art-terapie. Ty pro tyto děti pořádá speciální organizace. 

Letos umění pomáhá dětem z dětského domova

I letos se výzvy zúčastnila spousta tuzemských i zahraničních umělců, kteří svou prací chtějí podpořit dobrou věc. Na festivalu, kde mohli účastníci nahlédnout výtvarníkům přímo pod ruce a podívat se tak na průběh vývoje jednotlivých děl, vzniklo hned jednadvacet krásných kousků, které byly následně věnovány do dražby. Tentokrát měli umělci za úkol vypořádat se s tématem Milníky.

Aukce odstartovala na speciální události festivalu KOMA 21. října a letošní výtěžek poputuje do brněnské Nadace dětského domova Dagmar v Brně. 

Můžete se zapojit i vy

Zúčastnit dražby se může kdokoli a výběr je vskutku rozmanitý. Vybrat si můžete od klasické ilustrace, přes realismus, komiks až po kombinované 3D techniky. Nahlédnout na obrazy můžete v teple domova na internetu, jestliže však upřednostňujete prohlídku naživo a s palačinkou na talíři, jsou díla umístěna v prostorách kavárny Panksy. Pokud se do některého z obrazů zamilujete, stačí pod fotku vašeho favorita do komentáře napsat částku, kterou byste chtěli do dražby přispět, a to až do 29. října, kdy aukce končí úderem 19. hodiny. Pozdější příhozy bohužel nelze brát v potaz. Vyhlášení aukce se bude konat 30.10. v palačinkárně Panksy, kterého se budou účastnit i zástupci dětského domova Dagmar. V listopadu už vybrané peníze poputují přímo jim. Letošní Vánoce by proto mohly být pro místní děti zase o něco veselejší. 

 

Jak to všechno proběhne?

▷ Během konání Festivalu KOMA umělci vytvořili díla.
▷ V neděli 13. 10. v 16:00 na KOMĚ proběhla společná prezentace děl a umělců a oficiální zahájení benefiční aukce.
▷ Od spuštění této události je možné přihazovat, počáteční ceny obrazů jsou u každé jejich fotky, příhozy pak v komentářích.
▷ Obrazy se přesouvají do palačinkárny Panksy na Jaselské 17 v pondělí 21. 10.
▷ Do 29. října 19:00 můžete přihazovat. Minimální příhoz je 100 Kč.
▷ Následující den, 30. 10. proběhne v Panksy dernisáž a vyhlášení aukce. Noví majitelé si budou moci obrazy vyzvednout.

Jak přihazovat?
▷ V komentářích pod fotkou daného obrazu zde na události,
▷ vždy uveďte jméno umělce a přihazovanou částku,
▷ budete-li mít jakékoli dotazy, pište na info@festivalkoma.cz.
 

Autoři | Foto KOMA, Radek Mauer

Štítky KOMA, benefice, malování, aukce, dražba, Panksy, dětský domov, festival, Vánoce, Brno

Výtvarníci pomáhají dětskému domovu. Účastí na dražbě jejich obrazů můžete pomoci i vy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.