Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kino Lucerna nabídne jeden z trháků roku. Poslední aristokratku doplní podzimní prázdniny nebo nový Terminátor

PR článek

Druhá polovina měsíce října bude ve znamení filmového zpracování oblíbené knihy Poslední aristokratka od spisovatele Evžena Bočka. Pro fanoušky Hollywoodu jsou připraveny další projekce snímku Woodyho Allena nebo premiéra nového Terminátora. Ke konci měsíce se program kina přizpůsobí podzimním prázdninám. 

Aristokracie v českém i Hollywoodském prostředí

Velmi populární knižní předloha se již dočkala svého divadelního zpracování, avšak filmová verze se vydává do kin až nyní. Oblíbený český režisér Jiří Vejdělek, který stojí za projekty jako jsou Účastníci zájezdy, Ženy v pokušení či Vinaři, tentokrát představuje Čechoameričany, jež se vrací do zděděného zámku Kostka. K jejich překvapení je zámek ve velmi zchátralém stavu, bez elektřiny a odříznutý od společnosti, ale za to s velmi zajímavým personálem. Zimní komedii Poslední aristokratka bude Lucerna premiérový víkend promítat dokonce dvakrát denně. Samotná premiéra je připravena na čtvrtek 24. října v 18 hodin.

Na své si přijdou i milovníci Hollywoodské kinematografie, konkrétně pak oscarového scénáristy a režiséra Woodyho Allena. Třiaosmdesátiletý švihák po roční pauze napsal a natočil příběh odehrávající se v jeho rodném městě. Deštivý den v New Yorku vypráví o neplánovaných událostech dvou vysokoškoláků, jejichž společný víkend naruší deštivé počasí a spousta nečekaných setkání. V hlavních rolích se představí oblíbený talent Timothée Chalamet a mladá, leč ve světě filmu populární, Elle Fanning. Nová konverzační komedie Woodyho Allena se promítne 22. a 23. října ve 20:30.

Podzimní prázdniny potěší všechny malé školáky

Pro dětské publikum je připravena jedna velká animovaná novinka s názvem Sněžný kluk. Tvůrci hitu Jak vycvičit draka si pro diváky připravili zimní dobrodružství s bájným chundelatým tvorem, kterého známe jako yettiho. Magické putování až na nejvyšší horu světa je protkáno libozvučným houslovým doprovodem mladé dívky Yi, jež nalezenému kamarádovi pomáhá při cestě domů. Roztomilý a zároveň poučný příběh opanuje nádhernou animací s originálním nádechem kouzelného světa. Cesta do indického Himálaje poprvé započne již v sobotu 26. října.

Děti se ovšem budou moci vypravit i na jiné animované kousky. Na podzimní prázdniny, které pokračují po víkendu až do středy 30. října, se program Lucerny lehce promění. Už v odpoledních hodinách bude pro dětské publikum připravena Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon, jež svými vtipy jistě potěší i spoustu rodičů nebo animák pro milovníky domácích mazlíčků s názvem Psí kusy.

Já se vrátím!

Legendární hlášku Arnolda Schwarzeneggera známe všichni a v novém pokračování, které dějově navazuje na druhý díl s podtitulem Den zúčtování, ji možná uslyšíme znovu. Terminátor: Temný osud představí na plátnech kin nejen zmíněnou ikonu chlapáckých filmů, ale i původní Sarah Connor, jež ztvárnila Linda Hamilton. Akční jízdu s nekalými úmysly futuristického Skynetu premiérově představí brněnská Lucerna ve čtvrtek 31. října.

Veškeré informace o časovém rozvržení projekcí, uplatnění slev a možností rezervace naleznete na webových stránkách kina

Autoři | Foto Mikuláš Valíček

Štítky kino lucerna, film, promítání, kino, premiéry, Poslední aristokratka, Palác Lucerna, Woody Allen, Evžen Boček, Hollywood, Jiří Vejdělek, Účastníci zájezdu, Ženy v pokušení, Arnold Schwarzenegger, Timothée Chalamet

Kino Lucerna nabídne jeden z trháků roku. Poslední aristokratku doplní podzimní prázdniny nebo nový Terminátor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.