Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: SweetPark, Prototyp, Vanessa Mae, J.A.R. a Faktor K

Tento týden docela svádí k metodě cukru a biče. Po návštěvě káznice se můžete odměnit něčím sladkým na zub případně koncertem. Nebo třeba taky zjistíte, tak jak vychovat psa, aby zvládl venčení, které se natáhne na 33 000 kilometrů. 

V úterý 15. října začne Faktor K, konference o káznici a umění v ní, která potrvá až do soboty 19. října. V několika dnech budou do káznice koncentrovány různé formy umění s důrazem na jejich specifickou formu. Souběžně bude probíhat konference o káznici a o jejím potenciálu jakožto centru kulturních a komunitních aktivit. Cílem konferenční části Faktoru K. je přivést do káznice lidi zajímající se o tento výjimečný objekt a jeho budoucnost. 

Kapela J.A.R. slaví 30 let. Za dobu své existence posbírala několik cen Anděl, vydala 9 desek a taky několikrát vyprodala Flédu. Proto Fléda nechybí na jejich narozeninovém turné 30 případů pro majora Romana. Koncerty budou ve středu 16. a čtvrtek 17. října.

Olga Lounová, populární česká zpěvačka, skladatelka, herečka a závodnice rally, míří do Brna a vystoupí ve středu 16. října poprvé v klubu Mersey.

Populární britská houslistka Vanessa Mae se na podzim po třech letech vrátí do Brna. K dříve ohlášeným koncertům v Ostravě a Praze nyní přidala také další vystoupení v brněnské DRFG Aréně. Vanessa Mae přijede se svou kapelou a doprovodí ji také český smyčcový orchestr a osm českých vokalistů. Hudební dojem umocní vizuální show. Fanoušci Vanessy Mae si mohou v kalendáři vyznačit datum středa 16. října.

Občas se procházka se psem trošku protáhne. Své o tom ví Slávek Král, který s Corey nastopoval za 5 měsíců 33 000 kilometrů po Střední Asii. Jeho travel stand-up comedy si můžete užít ve čtvrtek 17. října v Expediční klubovně.

Tonya Graves, majitelka nezaměnitelného hlasu české hudební scény, se vrací do brněnského klubu Mersey. V pátek 18. října se bude konat koncert této zpěvačky, která je ověnčena řadou ocenění a úspěchů s kapelou Monkey Business, kde působila 16 let. Na svém kontě má dvě zdařilá sólová alba I’m the Only Me a Back to Blues, za které byla i nominována na Ceny Anděl. Právě z nich mixuje repertoár svých vystoupení. 

Festival umění, vědy a technologií „Prototyp“ na podzim opět zaplní pavilon A brněnského výstaviště a dá nahlédnout do své vize budoucí spolupráce zdánlivě oddělených sfér společnosti. Akci zahájí módní performance a audiovizuální show v pátek 18. října. Celý víkend pak budou v rámci festivalu probíhat workshopy, přednášky, festival „Brno Mini Maker Faire 2019“ a stálá expozice uměleckých děl autorů z Čech i zahraničí, reflektující spojení umění, vědy a technologií.

Máte rádi sladké? Tak si nenechte ujít festival SweetPark v sobotu 19. října na Malé Americe. Festival návštěvníkům nabídne dezerty, dorty a jiné sladké dobroty.

Štítky Tipy na týden, kultura, Vanessa-Mae, koncert, umění, J.A.R., hudební skupina, festival, Brno, Olga Lounová, Fléda, Slávek Král, Tonya Graves, Mersey

TIPY NA TÝDEN: SweetPark, Prototyp, Vanessa Mae, J.A.R. a Faktor K  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.