Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Vlněnu ovládl design

Brněnská Vlněna ožila na několik dní designem. Letošní festival Brno Design Days se po paláci Jalta a hotelu Avion přesunul právě do prostor bývalé brněnské textilky, kterou čeká rekonstrukce. Ústředním tématem letošního ročníku oblíbeného festivalu byl design jako součást našich každodenních životů.

Páteční program Brno design days nabídl výstavu studentských prací, které později večer soutěžily o výhru v Design awards. Na návštěvníky čekala také řada přednášek, módní přehlídka a vyhlášení cen.

Na přednáškách nechyběly ani osobnosti z Brna, mezi kterými byl například  bývalý šéfkuchař a nynější provozní 4pokojů Lukáš Látal. Ten mluvil o neobyčejném konceptu, který vymysleli a o tom, že ve 4pokojích není důležité v jakou denní dobu si chcete dát snídani. A o tématu jídla se večer mluvilo i dále, protože na řadu přišel také David Krátký z Woltu.Ten prozradil, že logo oblíbené brněnské rozvážkové služby vytvářel stejný designér jako třeba logo Instagramu, ale také to, že v jejich aplikaci je skrytá hra.

Výlohy jako Brno ovládl kult cesty

Ještě před zakončením večera přišlo na řadu vyhlášení Desing  awards, za které si hlavní cenu odnesla  Katarína Ozimáková z Mendelu se svým sedacím prvkem pro děti. Poté přišlo na řadu vyhlášení vítěze projektu Výlohy jako Brno, ze kterého si první místo odnesl Vojtěch Čižmář za design výlohy pro brněnský obchůdek Cult of the road.

Završením pátečního večera byla módní přehlídka. Svou práci předvedly studentky Střední školy umění a designu Brno. ale také módní návrhářky Romana Lidiaková, Marie Mukařovská a Hana Kubešová.

Víkend ve znamení workshopů

Sobotní denní program pak patřil workshopům zaměřeným především na tisk, práci s textilem či výrobě šperků. Následovaly přednášky a večerní módní přehlídka zakončená afterparty. 

Festival pokračuje až do nedělního večera. Na pořadu dne jsou opět workshopy - například hudební workhopy pro děti či kurzy pro pěstitele rostlin. Více info a podrobnější program najdete na webových stránkých akce.

Brno design days 2019

Neděle, 6. října 2019, 09:32

Brno design days 2019
Brno design days 2019

Autoři | Foto Kamila Chobotová

Štítky design, Brno, přednáška, módní přehlídka, Jalta, Avion, festival, Hana Kvapilová, Instagram

FOTO: Vlněnu ovládl design  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.