Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Paracentrum Fenix zítra roztočí Zelňák. Na Mezinárodní den poranění míchy chystá zábavnou osvětovou akci

Osvěta, prezentace a hlavně zábava. ParaCENTRUM Fenix, které již patnáctým rokem pomáhá lidem po poškození míchy v Brně a okolí, připravuje při příležitosti Mezinárodního dne poranění míchy 5. září akci Roztáčíme Zelňák. Návštěvníci se zde seznámí s aktivitami a projekty centra, budou si moci vyzkoušet nevšední "disciplíny" na invalidním vozíku nebo užít hudební program.

Akce Roztáčíme Zelňák bude jak o osvětě, tak o zábavě bez bariér. Na pódiu v horní části Zelného trhu návštěvníky čeká vystoupení Ellen Lenské, hudebních skupin Věra Špinarová Tribute, LOL, EmaWhite a Sabrage. Zážitkem jistě bude také Damjan Siriški DMJ Bike show, dětská show Princezna Áňa, setkání s životními příběhy hendikepovaných lidí i ukázka bezbariérového auta pro hendikepované. 

ParaCENTRUM Fenix, z.s. pomáhá lidem po poškození míchy při návratu do aktivního života. Usnadňuje svým klientům přechod z institucionální péče do domácího prostředí, podporuje jejich soběstačnost a pomáhá jim akceptovat životní situaci a udržovat a rozvíjet sociální dovednosti.

Umožňuje sdílet a vyměňovat si zkušenosti a informace, pomáhá klientům a jejich blízkým při uplatňování práv a nároků. V současné době sdružuje více než 130 vozíčkářů a jejich rodinných příslušníků a celkově pečuje o více než 250 klientů. Jako nezisková organizace je součástí komunitního plánování města Brna a Jihomoravského kraje. Mottem ParaCENTRA Fenix je „Roztáčíme život naplno“.

Slalom na invalidním vozíku, curling na koberci

V prostorách druhého patra tržnice si můžete vyzkoušet slalomovou jízdu na invalidním vozíku, handbike trenažér, curling na koberci, závody s RC auty Pavla Kynického a další pohybové aktivity.

Třetí patro tržnice bude prostorem pro relaxaci, gastronomii a promítání video-reportáží a dokumentů s tématikou prevence poranění míchy, začleňování lidí po úrazu páteře zpět do života, s možnostmi péče a aktivit pro lidi na vozíku a bezbariérovosti brněnských objektů.

Podpora vzniku centra pro péči o lidi s požkozením míchy

V rámci akce Roztáčíme Zelňák bude oficiálně spuštěn projekt 1zMilionu na podporu vzniku nového centra Fenix pro péči o lidi po poškození míchy. Prostřednictvím www.1zmilionu.cz se ParaCENTRUM Fenix bude obracet na veřejnost se žádostí o podporu projektu výstavby nového centra Fenix v Kníničkách, které umožní navýšit počet klientů na čtyřnásobek.

V Brně má vzniknout centrum pro lidi s poraněnou míchou. Chybí však ještě desítky milionů

Občanské sdružení Paracentrum Fenix chce v brněnských Kníničkách stavět nové centrum pro lidi s poraněnou míchou, vzniknout by mělo do tří let. Ročně by mělo poskytovat péči asi 1500 pacientům. Investice si vyžádá asi 185 milionů korun, část...

Na padesát klientů denně bude využívat služby ambulantní formou, dalším dvaceti osobám umožní ubytovací kapacity trávit v centru dlouhodobější intenzivní rehabilitační pobyty. Více informací najdete na webových stránkách akce.

Foto ParaCENTRUM Fenix | Zdroj ParaCENTRUM Fenix

Štítky ParaCENTRUM Fenix, poranění míchy, roztočíme zelňák, tržnice brno, mícha, projekt, invalidní vozík, Brno, Věra Špinarová, Zelný trh (Brno), Sabráž

Paracentrum Fenix zítra roztočí Zelňák. Na Mezinárodní den poranění míchy chystá zábavnou osvětovou akci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.