Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vaňkovka Fest jde do finále. Poslední týden festivalu nabídne filmy s Bolkem, Jakuba Děkana, Dana Bártu s kapelou ALICE nebo Komediomat

PR článek

Vaňkovka Fest míří do finále. Poslední týden free festivalu na Zvonařce opět přináší letní kino, spoustu zábavy, hudbu, tanec a kulturu. Těšit se můžete na Komediomat, Jakuba Děkana, Dana Bártu, Twin soul brothers, No Rules nebo na hromadu filmů s Bolkem Polívkou. Ten bude navíc ve středu křtít svou knihu! Nenechte si ujít skvělý program konce festivalu.

Pondělí jako obvykle začíná letním kinem. Na plátně se tentokrát objeví Bolek Polívka jako Něžný Barbar. Film popisuje bohémský život umělců, kteří filozofují nad uměním i lidským bytím se sklenkou vína. 

Úterý nás provede napříč hudebními žánry

Úterní program si pro nás Vaňkovka připravila čistě hudební. Do svého repertoáru zařadila kapely napříč hudebním spektrem. Nejdříve se na podiu objeví Lada Šimíčková s kapelou. Žánr, v němž se pohybuje, v sobě kombinuje prvky šansonu a soudobé písňové akustické hudby s jemnou elektronikou. Ladiny texty jsou poetickým obrazem jejích myšlenek. Od roku 2007 hudebně spolupracuje s písničkářem Ivo Cicvárkem, který se díky přátelství vzniklém taktéž v rámci Textové dílny, stal jejím dvorním zhudebňovatelem. 

Hned po ní nastoupí NEVERMORE&KOSMONAUT. Brněnská skupina letos nominovaná za své album Bleděmodré město (Indies Scope) na prestižní Ceny Anděl. Stylová muzika napříč žánry doplněná o kvalitní autorské texty.

Z Vesmíru se dostaneme zpátky na Zemi s JAMIROQUAI TRIBUTE BAND. V současnosti je jediná skupina v ČR, která se soustřeďuje výhradně na tvorbu britských Jamiroquai. Sedmičlenný band nabízí průřez největšími hity z více než 20-leté kariéry stále aktivních Jamiroquai, a to ve velmi věrném podání. Nohama pevně na zemi však rozhodně nezůstanete. JAMIROQUAI vás roztančí v tónech funku, soulu a popu.

Ve středu přijďte ve svátečním!

Středa bude pro Vaňkovka Fest svátečím dnem. V pět hodin se totiž celé nákupní centrum zaplní známými tvářemi, aby společně pokřtili knihu, věnovanou životu Bolka Polívky, který letos slaví své kulatiny. V knize najdete vzpomínky spousty Bolkových kolegů, přátel i rodiny, fotografie Jiřího Salika Slámy a hromadu veselých historek. 

Hned po této velké slávě přichází na řadu Komediomat. Pokud se stavíte na křest Bolkovy knihy, máte vyhráno. Židle se totiž začnou zaplňovat velmi brzy. Komediomat si nikdy nikdo dobrovolně nenechá ujít. Těšit se můžete na mimořádné improvizační schopnosti Romana Blumaiera, Marcely Máchové, Saši Stankova a dalších v gejzíru scének, výstupů a gagu, které vám udělají krásný zážitek.

Thursday will rock you!

Pokud jste fanoušky rockové muziky, rozhodně se k Vaňkovce přijďte pobavit ve čtvrtek. To na vás čeká skupina NO RULES. Dva aparáty, jedny bubny a mnoho decibelů ve stylu garage-rocku. 

Večer rozhodně nekončí. Pamatujete si klub Flédu jako Netopýra? A pamatujete si dobu, kdy Jolly Joker s Kurtizánama z 25. avenue a Mechanickým pomerančem otevírali klub Under Planet? Tyhle časy se právě vrací na Vaňkovku! Přijďte si zapogovat a ukázat, jak to umíte roztočit!

Hudební pátek zahájí víkend

Na skvělou hudbu se můžete těšit i v pátek. A bude to jízda! Podařilo se přemluvit Calinův management, aby tento talentovaný umělec vystoupil na prknech Vaňkovka Festu a předvedl svoji show. Na Youtube má miliony shlédnutí a vy ho můžete vidět naživo!

Jakub Děkan je liberecká ikona tuzemské hudební scény, vystupující na pódiích se svou kapelou. Spolupracoval s interprety jako jsou např. Paulie Garand, ATMO music, Just Try, Rybičky 48, UDG a další. Na Vaňkovka Fest přijede jako frontman své kapely Jakub Děkan Band: Jakub Děkan - zpěv, Honza Peroutka - klávesy, Martin "Cágo" Cagaš - Kytara/Basskytara/Zpěv, Matěj Macek - bicí.

Filmová sobota bude klidnější

Jako každou sobotu začněte svůj den s Jógou s Nikol, abyste se dostatečně uvolnili na večerní letní kino. Tentokrát bude Bolek na plátně řešit mezilidské vztahy s psycholožkou v hořké tragikomedii Hezké chvilky bez záruky. 

Vaňkovka Fest zakončí skvělý koncert

Pokud si chcete zablbnout na konec fesťáku, rozhodně si přijďte skočit na koncert kapely Twin Soul Brothers! Pánové sdělují své názory a emoce stále tvrdě a jasně. Přijďte si zaskákat a možná i zařvat, vcelku to uleví a možná i nakopne.

V roce 2018 si při natáčení filmu Dunaj vědomí kapela DUNAJ řekla, že by mohli obnovit starou partu a zase začít hrát. Slovo dalo slovo, chemie zapracovala a trio už opět koncertuje ostošest.  A to v sestavě, která zaznamenala největší úspěch. Chybí pouze Jiří Kolšovský jehož pěveckých partů se ujal Vladimír Václavek a zbytek kapely. Můžete se těšit na skladby z nejsilnějšího období Dunaje (Dudlay), ale také na zcela nové písně s aspirací na nové album

Konečně přijede BÁRTA!

Zahajovací termín nestihli, Vaňkovka Fest tedy alespoň uzavřou. Na scénu přijde konečně tolik očekávaný Dan Bárta s kapelou ALICE. Pokud jste se také celý měsíc těšili, až konečně Dan Bárta vyleze na podium, dočkáte se! Přijďte se zavlnit do známých tónů. A hlavně se pořádně rozlučte s festivalem! Když už, tak stylově. 

 

 

Autoři | Foto Vaňkovka Fest

Štítky Vaňkovka, nákupní centrum, Vaňkovka Fest, hudba, divadlo, film, hudební skupina, festival, Bolek Polívka, Dan Bárta, Jakub Děkan, kniha, letní kino, finále, Ústřední autobusové nádraží Zvonařka

Vaňkovka Fest jde do finále. Poslední týden festivalu nabídne filmy s Bolkem, Jakuba Děkana, Dana Bártu s kapelou ALICE nebo Komediomat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.