Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sting ve Slavkově nevystoupí, je nemocný a koncert zrušil

Páteční koncert britského hudebníka Stinga ve Slavkově u Brna se neuskuteční. Zpěvák a mnohonásobný držitel ceny Grammy jej zrušil ze zdravotních důvodů, podobně jako vystoupení v Gentu, Mnichově a Stuttgartu, která se měla uskutečnit ještě před Slavkovem.

Michal Klema z agentury Glanc ČTK sdělil, že Sting je v péči lékařů, upřímně lituje zklamání, které svým fanouškům způsobil, omlouvá se za způsobené komplikace a děkuje za pochopení. Vstupenky na koncert ve Slavkově u Brna lze vracet v místě jejich zakoupení od 15. července, peníze dostanou lidé zpět.

Na páteční koncert mířily tisíce fanoušků, zámecký park byl vyprodaný. Pořadatelé kromě Stinga pozvali také zpěvačku Lenku Novou a Vojtěcha Dyka s B-Side Bandem.

Sting je momentálně na letním turné s koncertním programem My Songs, založeným na nejslavnějších skladbách sedmašedesátiletého hudebníka. Pořadatelé slibovali dynamickou show, která fanoušky provede celou kariérou Stinga, od působení v kapele The Police na přelomu 70. a 80. let až po velké úspěchy na sólové dráze. Sting je interpretem hitů jako Englishman in New York, Fields of Gold, Every Breath You Take, Roxanne a Message in a Bottle.

Fanoušci se snad dočkají jiného koncertu

Sting je v Česku poměrně častým hostem. Předloni hrál na Metronome Festivalu na Výstavišti v pražských Holešovicích. Loni v listopadu s jamajským rapperem Shaggym bavili, rozezpívali a roztancovali zaplněné pražské Forum Karlín. V minulosti hrál také v Ostravě. Koncert ve Slavkově měl být jeho prvním vystoupením na jižní Moravě.

Zklamaní jsou fanoušci ve více zemích. Sting v pondělí na poslední chvíli odřekl vystoupení na jazzovém festivalu v belgickém Gentu. Zrušen byl i dnešní koncert v bavorské metropoli Mnichově a také čtvrteční koncert ve Stuttgartu na jihozápadě Německa, kde minulý týden začal desetidenní festival jazz open.

Autoři | Foto Sting

Štítky ČR, Británie, pop, hudba, Sting, Slavkov, FOTO, koncert, Slavkov u Brna, Stuttgart, Gent, Grammy Award, Mnichov, Lenka Nová, Vojtěch Dyk, The Police, Metronome Festival, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sting ve Slavkově nevystoupí, je nemocný a koncert zrušil  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.