Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Wohnout na Špilberku, Kamenka open, pivo, víno i exotické ovoce na Zelném trhu nebo skateboardová akce před Janáčkovým divadlem

Víkend nabídne opět pořádnou porci zábavy. Těšit se můžete na hudební festivaly, ochutnávky piva a vína na Zelném trhu, kde Tržnice nabídne také exotické ovoce a jídlo bude na hladové zájemce čekat i v neděli v kavárně Pelíšek. Skateboardoví nadšenci se zase mohou na pivo zastavit před Janáčkovo divadlo.

Tento víkend nám přináší opět nabitý program. Pokud jste hudebně založení, nenechte si ujít multižánrovou kapelu Wohnout, známá svou hravostí a hitem Svaz českých bohémů, která vystoupí na hradu Špilberk v pátek 21. června.

Od pátku 21. června až do neděle přivítá s otevřenou náručí všechny nadšence Kamenná kolonie. Festival Kamenka open se uskuteční již podesáté! V pátek se návštěvníci mohou těšit na filmové zážitky, sobota nabídne pestrý hudební program a v neděli se na jevišti vystřídá plejáda divadelních představení. 

Milovníci vína si mohou od pátku do neděle užít unikátní festival Zlatý pohár, kde budou moci ochutnat stovky vín z České republiky i Slovenska. Zelný trh tak ožije tradicemi, kulturou a hlavně vínem. 

Pokud jste spíše pivaři, i vy si na Zelném trhu můžete přijít na své. Celý víkend, dneškem počínaje, se tady uskuteční také Minifestival brněnských pivovarů

Zelný trh ožije také Afrikou. Pokud máte rádi exotické ovoce, rozhodně si nenechte ujít dny Afrických trhů v Tržnici na Zelňáku. Od desíti hodin budete moci ochutnat čerstvou papáju, banány sušené na slunci, ta nejmáslovější avokáda nebo hned několik druhů mučenky. Tržnici provoní také koření a grilované dobroty. 

Žít to bude i na Jakubském náměstí. Jedinečná akce Jakubák open, kterou pořádá divadlo Bolka Polívky, láká na happening a turnaj ve stolních kuličkách na Jakubském náměstí aneb "Neboj se a cvrnkni si".

Hudbou ožije také Sono centrum. To nabídne v sobotu 22. června diskotéku. Na oblíbenou brněnskou G'oldies: 80's & 90 hits party si můžete přijít zatančit od desáté večer. 

Po velkém úspěchu loňského ročníku zvou pořadatelé i zvou i letos pořadatelé a milovníci skateboardingu všechny stejně nadšené majitele skejtů před Janáčkovo divadlo. Celé sobota bude patřit kombinaci Skejt a pivo. Aby se pořadatelé zavděčili jak milovníkům streetu tak surfařům z rádiusů, bude akce probíhat na dvouch spotech, které reprezentují současnou brněnskou skejtovou scénu. Prvním z nich je Janáčkovo divadlo familierně známé spíše pod přezdívkou Janucci, druhým spotem pak bude COTR minirampa v FBB Klubu na dráze.

Po aktivně stráveném víkendu si můžete zajít odpočinout do kavárny Pelíšek nedaleko Lužánek. Ta se rozhodla uspořádat první oficiální brunch. Své chuťové pohárky můžete oblažit chlebem s pomazánkami, zeleninovo-sýrovým quichem nebo ovocným koláčem. K dispozici bude i káva a domácí limonády a hlavně kočičí společnost. 

Autoři | Foto TIC Brno

Štítky Wohnout, pivo, víno, skejt a pivo, COTR, Pelíšek, Kamenka open, Zelný trh (Brno), Janáčkovo divadlo, ovoce, Kamenka, Špilberk, kavárna, hudební festival, Bolek Polívka, Česko

TIPY NA VÍKEND: Wohnout na Špilberku, Kamenka open,  pivo, víno i exotické ovoce na Zelném trhu nebo skateboardová akce před Janáčkovým divadlem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.